AcasăPoliticaCongresul PSD. Și în spate?

Congresul PSD. Și în spate?

Gata, s-a terminat. De acum înainte social-democrații vor fi mai curați, mai uscați și mai frumos mirositori. Ca în reclamă. Partidul nu mai udă canapeaua. Tot ca în reclamă. Mai rar un partid căruia să i se potrivească orice reclamă.

Mi-a plăcut să mă uit la Congresul PSD. Lucrurile au decurs relativ bine. Marcel Ciolacu stătea în picioare și se zbuciuma să-i convingă pe cei din sală și pe cei de acasă. Eu stăteam pe fotoliu, cu picioarele spânzurate, și-mi beam cafeaua. Zic că lucrurile au decurs relativ bine pentru că, spre deosebire de el, eu stăteam relativ mai bine.

Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați

Partidului îi va merge bine de acum înainte. Până nu cu mult timp în urmă, social-democraților li „se deschidea o nouă cale”. De fiecare dată, la congrese și alte mese tovărășești de partid. Poate de aia și orbecăiau, pentru că o luau de fiecare dată pe alt drum. Acum, însă, „au rupt-o cu trecutul”. Cred că le-a luat vreo patru zile până să descopere formula asta nouă, mai mobilizatoare și mai vibrantă. Au rupt-o inclusiv cu tot ce au făcut bun? Așa se pare. Întreb și eu, ca spectator neutru și un pic nedumerit. Au rupt-o și cu cei care i-au mângâiat pe creștet și i-au făcut mari? Cred că da. Nu mai aveau loc în partidul cel primenit. Au rupt-o și cu Grindeanu? Da, așa se arată lucrurile. Au rupt-o cu fostul premier Grindeanu, care ajunsese vulnerabilitate la siguranța națională? Da, că așa au zis, au rupt-o. Cum, chiar au rupt-o cu băiețașul ăsta care i-a obligat la o moțiune de cenzură numai pentru a-l forța să plece? Da, acum Sorin Grindeanu este prim-vicepreședinte. Au rupt-o și cu Mihai Tudose, cel despre care Dragnea cu greu recunoștea că i-a fost impus premier de către serviciile de informații? Da, au rupt-o. Acum, Mihai Tudose cu fața lui de etern supărat că nu-i pornește tractorul este vicepreședinte. Au rupt-o cu toți cei care l-au pupat în fund pe Dragnea, apoi l-au înjurat și ulterior l-au pupat din nou până la momentul Rahova? Da, eu cred că da, pentru că nu i-am mai văzut prin partid. Doar așa, câte unul, altul, din loc în loc. Nu mai erau mulți, erau toți, numai că erau mai răsfirați. Noroc și succes în ramură!

author avatar
Valentin Boeru
1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger