AcasăPoliticaConferințele Lui de presă

Conferințele Lui de presă

România ar înțelege mai bine de ce ne vrea Klaus Iohannis binele dacă regizorii conferințelor Lui de presă n-ar mai indica jurnaliștilor ce întrebări să i se adreseze. Practica asta există peste tot, deci să nu ne mire. Abia atunci am vedea și că gazetarii știu ce să întrebe, și că Iohannis nu este vreun nime-n drum.

Întrebare: Vă rog, domnule președinte, să ne spuneți care este situația reală a paturilor de terapie intensivă. Un sunt, câte și dacă au dotările complete? Răspuns: Ultima dată când le-am numărat au ieșit toate la socoteală, iar experții și specialiștii mei au stabilit că, acolo unde mai sunt câteva bucăți lipsă, se vor înlocui cu măști de protecție. Întrebare: Un pacient se poate întinde pe o mască de protecție? Răspuns: Pacienții să se întindă cât le permite plapuma și să respire ce le dă Guvernul. Întrebare: Este necloncudent, puteți detalia? Răspuns: Eu, ca președinte, sunt chemat să am opinii, nu sunt un mut. Și data viitoare să nu mai dați pe aici. Întrebare: În declarația de ieri ați fost foarte agresiv la adresa PSD. De ce? Răspuns: Pentru că trebuia pus capăt acestui joc mizerabil din Parlament. Eu am făcut totul în țara asta, nu ei. Întrebare: Nici PNL? Răspuns: Nici PNL ce? Hai, următoarea întrebare că mă grăbesc la Sibiu. Întrebare: Apropo de Sibiu, ați socotit cât ați cheltuit din buget cu deplasările? Românilor li se pare prea mult. Răspuns: Am spus foarte clar, PSD a guvernat prost. Întrebare: Nu era vorba de asta, înțelegeți? Răspuns: Pe dumneata te-am mai văzut aici, nu te-ai reformat.

Întrebare: În România există peste 150.000 de copii care se culcă flămânzi. Vedeți o rezolvare grabnică? Răspuns: Am să vorbesc cu specialiștii și experții să vedem dacă nu cumva mâncatul în grabă provoacă sughițuri. Întrebare: În cât timp credeți că se va rezolva problema? Răspuns: Ancheta de la Piatra Neamț este încă în curs. Nu mă pot antepronunța. Întrebare: Nu asta v-am întrebat. Deci? Răspuns: Nu mai veniți cu chestiuni subversive, ca președinte nimeni nu mă poate cenzura. Întrebare: Veți aproba creșterea pensiilor? Răspuns: Da. Întrebare: Când? Răspuns: Da. Întrebare: Este adevărat că iubiți deplasarea la Sibiu săptămânal? Răspuns: În sfârșit, o întrebare inteligentă. Întrebare: În cât timp credeți că scăpăm de pandemie? Răspuns: Da’ ce, eu vă întreb în cât timp ajungeți la redacție să inventați ce trebuie?

author avatar
Valentin Boeru
1.173 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un obsedat de putere
    Nu-i pasa de Romani
    Un blond pentru linistea noastra
    O făcătura de om

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger