AcasăPoliticaConcluziile ministrului Justiției despre Secția Specială: ”Dacă ar fi fost eficientă, ar...

Concluziile ministrului Justiției despre Secția Specială: ”Dacă ar fi fost eficientă, ar fi fost greu să…”

Concluziile ministrului Justiției despre Secția Specială: ”Dacă ar fi fost eficientă, ar fi fost greu să...” (sursa foto: gov.ro)

După ce în cursul serii precedente, pe fondul anunțului venit din partea premieurlui Cîțu, cum că în ședința de Guvern de joi s-a aprobat proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Stelian Ion vedea acest lucru drept ”un gest de normalitate”, ministrul a venit cu noi critici la adresa acestei Secții Speciale, la mai bine de doi ani de când aceasta fusese creată.

”A fost o ineficiență totală, nici un caz de corupție depistat, scurgeri de informații, cazuri aproape scandaloase care au făcut titluri de presă în privința Secției Speciale”, a declarat Stelian Ion, vineri, la RFI.

În acest context, întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost eficientă, ar fi păstrat această Secție Specială, Stelian Ion a dat următorul răspuns: ”Dacă ar fi fost eficientă, ar fi fost greu să argumentezi desființarea ei”. ”Chiar dacă la început o astfel de structură este criticată, eu am criticat-o de la bun început, alături de colegii mei, au existat critici argumentate foarte bine și din partea Comisiei de la Veneția, din partea GRECO și a Comisiei Europene, în cadrul rapoartelor MCV, dar dacă ar fi demonstrat că este eficientă, ar fi fost greu de desființat și probabil că ar fi rămas în ființă, să spun așa (…). Realitatea însă ne-a demonstrat că ceea ce spuneam în 2017 s-a adeverit”, a mai susținut oficialul guvernamental aflat în fruntea MJ.

Ministrul are o explicație și cu privire la avizul negativ venit din direcția Consiliului Superior al Magistraturii în privința acestui proiect vizând desființarea SIIJ, . ”Explicația mea este aceea că o parte a magistraților din CSM și evident o parte a magistraților din țară – eu spun că o mai mică parte – au considerat că ar trebui odată cu desființarea Secției Speciale să existe niște imunități suplimentare pentru magistrați, cu care eu personal nu sunt de acord”, a declarat Ion.

Cîțu, Barna și Ion, anunțuri de la Palatul Victoria în privința SIIJ

După ce a anunțat că s-a dat undă verde proiectului de lege privind desființarea SIIJ, premierul Florin Cîţu a făcut referire la avizul dat de CSM în acest caz. ”Este clar, aici este o promisiune a Coaliției de guvernare, dar este, în același timp, și o recomandare și pentru respectarea MCV, sunt mai multe lucruri pe care le-am luat în calcul acolo. (…) Eu pot să vă spun doar un singur lucru: ar trebui să ne aducem aminte că CSM a dat aviz negativ, atunci când a fost înființată această secție, CSM a dat aviz negativ și acum, dar nu pentru că nu dorește desființarea Secției, ci pentru alte considerente, repet, detaliile vor fi prezentate de dl ministru al justiției”, a afirmat șeful Executivului, în fața presei.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a criticat Secția Specială și l-a lăudat pe colegul său de Guvern pentru tenacitate. ”Această desființare a Secției Speciale, care era un apendice rușinos al sistemului, este un prim pas pe care l-am promis, un prim pas pe care astăzi l-am realizat. Îl felicit pe Stelian Ion, ministrul justiției, pentru că a rămas ferm, în ciuda diverselor ghionturi pe care le-a primit în procesul de a aduce în Guvern această lege. Sunt convins că și în Parlament această lege va trece într-o formă prin care să ne asigurăm și acest obiectiv și să nu denaturăm sensul ei inițial, aceea de a avea o justiție funcțională”, a declarat Barna.

Totodată, ministrul Justiției a adus în discuție dosarele nesoluționate. ”În timp de aproape trei ani de zile, doi ani și ceva, am văzut că s-au adunat aproape 6.000 de dosare nesoluționate, am văzut că în general, trimit în judecată prin rechizitorii, formulează câte două rechizitorii pe an. Nici un dosar care are în vedere fapte ale magistraților de corupție nu a fost soluționat și trimis în instanță, ca și cum deodată, o dată cu înființarea Secției Speciale, s-au terminat faptele de corupție pe partea aceasta”, a susținut Stelian Ion, de la Palatul Victoria.

258 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai de cum a fost infiintata, toti au sarit s-o desfinteze, despre ce vorbeste Stelian Ion, bate campii cu brio si neica nimeni asta, alta sluga penelista

  2. Io mi-am infiintat o Sectie Speciala pentru pisicile bagaboande din Rabnita , nu misca una in front , ordine si discipina ca dau drumu la caini si le face muci .

  3. Pentru ei asta e important…Cum salveaza ROMANIA,cand datoria publica a acesteia a ajuns la 55% din PIB?Astia n-ar fi acceptati nici ca manageri la gradinite particulare,dar sunt in fruntea ministerelor.Vai de noi cand facerea dreptatiii a ajuns prilej de batjocura…

  4. Acest Stelica,un avocatel din Constanta,”pretinul ” lui Radu Mazare,a primit cu aprobarea lui Mazare o garsoniera ANL,intocmindu-si Dosarul cu acte false.A trecut peste rand,inaintea unora care de ani de zile erau pe lista de asteptare,oameni cu copii cu greutati.Stelica nu avea copii,spun unii ca avea doar o gagica. Si asa a ramas. Acum,aceasta jigodie penala,a ajuns sa faca” ordine” in si asa prapadita de justitie Romana.Executand ordinul lui Iohanus care are de scos basma curata doua judecatoare cercetate penal la SIIJ pt. modul infractional in care au dispus ca FGDR-ul infiintat de Iohanus este succesorul-mostenitorul Grupului etnic german organizatie nazista -fascista care trimetea evreii din zona Sibiului la Auschvitz sa fie ucisi,dupa care le confisca propietatile.Dupa desfiintarea GEG-ului in 1945,propietatile nerevendicate au fost trecute in patrimonial statului Roman.Iohanus primarul Sibiului i-a aprobat lui Iohanus presedintele FGDR ca acele propietati,mii de imobile in frunte cu muzeul Brukental sa treaca in propietatea FGDR.Cu ce drept ? pt. ca este evident ca nici nazistii nu aveau dreptul sa se faca stapani pe acele propietati.Iar acum s-a facut stapan Ihanus prin FGDR.Alt motiv pt. desfiintarea SIIJ este pt. ca si Luluta este cercetata penal la SIIJ alturi de grupul infarctional organizat dela „unitatile de elita „. trebuie scoasa basma curata si aceasta cimpanzoaica a justitiei cocotata la Bruxeles cu ” merite deosebite”. Ifractorii astia ” modernizeaza,normalizeaza,dezvolteaza,educheaza Romania „.iar prostii ii voteaza si le ” acorda increderea,conduc Romania pe calea cea buna „.

  5. Pai domnul Sorosi e foarte preocupat de distrugerea tarii prin maniphularea sechuristilor din justitie. Desfiintarea sectiei e visul lui Sorosi .

  6. Dorel de dinainte, era de 1000 de ori mai destept decat asta, adica Ion Stelian
    Pe post de pion la un ganglion, ce face dreptate, cu paru pe spate, el e pentru noi, doar un useroi cu capul si cu cracii goi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger