AcasăPoliticaConcluzia lui Rafila pe care Tătaru n-ar fi vrut să o audă:...

Concluzia lui Rafila pe care Tătaru n-ar fi vrut să o audă: ”Nu va fi un ministru mai slab”

Concluzia lui Rafila pe care Tătaru n-ar fi vrut să o audă: ”Nu va fi un ministru mai slab” (foto: Facebook/PSD)

Profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD-ului pentru postul de premier, consideră că Vlad Voiculescu ar fi o variantă mai bună de ministru decât actualul șef de la Sănătate.

Mai precis, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății e de părere că fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș – al cărui nume e vehiculat, pe surse, drept o posibilă variantă pentru conducerea acestui minister, în viitorul Executiv- ar putea gestiona mai bine criza sanitară.

Întrebat pe care l-ar vedea mai bun pentru criza pe care o traversăm, pe Vlad Voiculescu sau pe Nelu Tătaru, Rafila a răspuns: ”Cu siguranță domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Nelu Tătaru”.

Rafila: Voiculescu cunoaște sistemul de sănătate

La nivel de motive pentru care a ajuns la această concluzie, profesorul a afirmat că ”Vlad Voiculescu cunoaște sistemul de sănătate, cu toate că nu este medic”. ”Acuma, lucrul pe care eu îl aștept de la el și, mă rog, îl așteptăm cu toții, este să dovedească că are o vocație a construcției în sistemul de sănătate (…) Eu sper ca domnul Voiculescu (…) să găsească în medici, inclusiv în cadrele didactice, nu niște adversari, ci niște parteneri”, a mai susținut Rafila, vineri seara, la Digi24.

Cum s-au împărțit funcțiile

Vă amintim că în urma negocierilor de la nivelul coaliției de centru-dreapta s-a stabilit că Ministerul Sănătății va reveni USR PLUS, fiind unul dintre cele șase portofolii cu care s-au ales formațiunile conduse de Barna și Cioloș, în urma discuțiilor încheiate vineri seară.
De asemenea, în urma acestor negocieri s-a aflat că Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de premier, că Guvernul va avea 18 ministere (9 dintre ele revenind PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR) și doi vicepremieri și că preşedinţia Camerei revine PNL-ului, iar cea a Senatului USR PLUS.

Printre portofoliile ce revin PNL-ului se numără Apărarea, Finanțele, Internele, dar și Educația și Ministerul de Externe.