AcasăPoliticaConcluzia fostului purtător de cuvânt al PNL: ”Arată că Partidul Național Liberal...

Concluzia fostului purtător de cuvânt al PNL: ”Arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală”

Concluzia fostului purtător de cuvânt al PNL: ”Arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală” (sursa foto: Facebook/Ionel Dancă)

Recent anunțata decizie a liberalilor, luată în Biroul Executiv Național, de a merge cu propunerea Florin Cîțu premier la consultările de luni de la Cotroceni, continuă să iște reacții chiar în rândul acestui partid.

S-a aflat că Ludovic Orban, fostul lider PNL, a caracterizat-o, tranșant, drept ”o aberație, o propunere în primul rând neconstituțională”.

Mai nou, Ionel Dancă, până de curând purtător de cuvânt al partidului și susținător declarat al lui Orban, la recentele alegeri, în care acesta din urmă a luptat pentru a obține un nou mandat de președinte al PNL-ului, arată cu degetul către noua conducere a Partidului Național Liberal. Tot cu trimitere la decizia BEx-ului.

”Se iau decizii pe picior”

(sursa foto: Facebook/Ionel Dancă)

”Problemele țării sunt grave, grave de tot, și trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieșire din criză, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la președinția partidului.

Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală”, susține Dancă, vineri, într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare.

Dancă: Nu știu să citească Statutul

Fostul purtător de cuvânt al formațiunii liberale aduce în discuție spusele șefului statului. Și chiar prezintă câteva prevederi din statutul PNL-ului, considerate a fi grăitoare în acest context. ”Președintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noștri nu știu să citească Statutul sau nu au nicio problemă să nu respecte Statutul și legile, ceea ce au arătat și la ultimul Congres PNL. (…) Ce spune Statutul PNL în ceea ce privește propunerea de Prim-ministru:

Art. 89, lit. o): Biroul executiv propune BPN candidatul partidului la funcția de Prim-ministru;
Art. 86, lit. g): Biroul Politic Național propune Consiliului Național persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului;
Art. 81, lit. d): Consiliul Național alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcția de Prim-ministru.

Prin urmare, ținând cont de prevederile statutului PNL și având în vedere afirmația Președintelui României că propunerea PNL pentru funcția de Prim-ministru se decide în forurile statutare ale partidului, Partidul Național Liberal trebuie să aleagă candidatul pentru funcția de Prim-ministru prin vot în Consiliul Național al partidului”, susține Dancă, via Facebook.

Prezintă și ”surpriza momentului”

Și nu sunt singurele aspecte pe care a ținut să le evidențieze Dancă în mesajul său. ”Surpriza momentului este că ultima decizie a Consiliului Național PNL privind propunerea de Prim-ministru este Ludovic Orban și nu a fost schimbată la ultimul Consiliu Național de după Congres, ceea ce spune tot despre lipsa lor de strategie pentru ieșirea din criza politică și guvernamentală actuală.

Este păcat că am ajuns aici și de problemele grave ale țării se ocupă o adunătură de amatori politici care nu știu politică și Statutul PNL, în timp ce soluția pentru ieșirea din criză și refacerea Guvernului este deja la îndemâna Partidului Național Liberal: Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcția de Prim-ministru votată în Consiliul Național PNL”, conchide Dancă.

Anunțul PNL privind consultările de luni, de la Cotroceni

Joi seară, din direcția PNL-ului s-a anunțat oficial că din delegația care va reprezenta partidul la consultările convocate de Klaus Iohannis vor face parte Florin Cîțu și prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Totul după ce s-a făcut public faptul că ”Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu”.

311 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger