AcasăPoliticaCompromisul major pe care-l face PNL. Ce le reproșează Florin Cîțu liderilor...

Compromisul major pe care-l face PNL. Ce le reproșează Florin Cîțu liderilor USR

PNLCompromisul major pe care-l face PNL. Ce le reproșează Florin Cîțu liderilor USR

Președintele PNL Florin Cîțu a spus luni că negocierile cu PSD pentru formarea unui guvern reprezintă un compromis major pe care îl fac liberalii.

Cîțu a spus că liberalii trebuie să meargă în partid să ceară mandat pentru viitorul premier și a afirmat că există deja o alianță cu PSD, corectându-se apoi că PNL are o ”negociere pentru a forma o coaliție cu PSD”.

„Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Este un compromis major pe care îl face PNL. Vom vedea mai departe ce vom face”, a spus Florin Cîțu.

Premieri prin rotație

Florin Cîţu a mai spus că speră să avem Guvern cât mai curând. Întrebat dacă susţine varianta rotaţiei premierilor, preşedintele PNL a recunoscut că susţine o astfel de măsură pentru că el a fost primul care a vorbit despre ea. „Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu”, a adăugat el.

Reproșuri pentru USR

Întrebat de eșecul negocierilor cu USR, Florin Cîțu a răspuns că liderii USR sunt cei care ”au închis ușa” și că era clar că nu mai vor o guvernare alături de PNL.

„Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, ei au închis ușa. Au avut niște condiții bizare, acum suntem de partea cealaltă. (…) În primul rând, era cel mai simplu ca USR, când a fost demis ministrul Justiției, să vină cu alt ministru. După aceea, când noi vorbeam de principii, ei vorbeau de persoane. Când noi vorbeam de persoane, după aceea nu mai era bine să vorbim de persoane. De fiecare dată se ducea discuția mai departe. Era clar că nu voiau să mai vină la guvernare lângă noi”, a spus Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Premier prin rotatie, capcana intinsa de Catu ca sa ramana in carti. Daca PSD cade in plasa, o sa piarda procente mari. Il dai jos prin motiune de cenzura, apoi sa dansezi cu el ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger