AcasăPoliticaCompromisul lui Biden. SUA vor avea datorii de 35 de miliarde de...

Compromisul lui Biden. SUA vor avea datorii de 35 de miliarde de dolari în 2025!

Joe Biden a încercat să profite de armistițiul fiscal pe care l-a negociat cu președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, menit să prevină o incapacitate de plată potențial devastatoare a datoriei SUA în puțin mai mult de o săptămână.

„Acordul reprezintă un compromis, ceea ce înseamnă că nu toată lumea obține ceea ce își dorește”, a precizat Biden. „Aceasta este responsabilitatea guvernării”.

În timp ce pactul va consolida reputația președintelui de negociere bipartizană, mișcarea vine cu un cost. Timp de luni de zile, Biden a pledat pentru ca parlamentarii să ridice fără luptă limita de împrumut a țării de 31,4 mld. dolari, doar pentru a fi atras în negocierile bugetare frenetice de la Washington, care l-au forțat să întrerupă o călătorie în Asia.

Acordul a fost pecetluit în cadrul unei convorbiri telefonice sâmbătă seara între McCarthy și Biden. Președintele republican al Camerei Reprezentanților l-a anunțat înaintea lui Biden, puțin după ora 21.00, printr-o postare tăioasă pe Twitter. „Tocmai am vorbit la telefon cu președintele cu puțin timp în urmă”, a scris McCarthy. „După ce a pierdut timpul și a refuzat să negocieze timp de luni de zile, am ajuns la un acord de principiu care este demn de poporul american.”

“Președintele a reușit să bifeze câteva victorii politice, alături de recunoașterea unor înfrângeri în cadrul pactului”, notează Financial Times. Republicanii propuseseră o creștere a limitei de îndatorare cu durata de un an, cu restricții de cheltuieli pentru un deceniu. În cele din urmă, Biden a obținut o creștere a limitei de împrumut până după următoarele alegeri prezidențiale. Cheltuielile din afara apărării vor fi aproximativ neschimbate în anul fiscal 2024, apoi vor crește cu 1% în anul următor.

Finalizarea acordului a necesitat din partea lui Biden un salt de încredere: McCarthy  va putea oferi sprijinul necesar pentru a trece proiectul de lege atunci când acesta va fi supus la vot în plenul Camerei, probabil miercuri.

Dar Ken Buck, politician republican din Colorado, s-a declarat „îngrozit de renunțarea la plafonul datoriei”: „Concluzia este că SUA vor avea o datorie de 35 mld. dolari în ianuarie 2025. Acest lucru este complet inacceptabil.”

McCarthy va avea aproape sigur nevoie de voturile democraților pentru a trece acordul prin Cameră, având în vedere că are o majoritate foarte mică.

„Acordul reprezintă tot ce este mai rău în ideologia conservatoare în materie de buget; reduce investițiile, adaugă noi obstacole oneroase și risipitoare pentru familiile care au nevoie de sprijin și îi protejează pe cei mai bogați americani și pe cele mai mari corporații de la plata cotei lor echitabile de impozite”, a declarat Lindsay Owens, director executiv al Groundwork Collaborative, un think-tank economic.

Dar alternativa la un acord era de neconceput pentru Biden. Dacă pachetul de măsuri este respins de Congres, acesta ar putea arunca piețele financiare în haos –  și dând o lovitură grea Americii în întreaga lume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
481 afisari

6 COMENTARII

    • Acordul îi protejează pe cei mai bogați americani și pe cele mai mari corporații de la plata cotei lor echitabile de impozite>>>GLOBALISTII CONDUC..EI SI-AU DAT SINGURI BUGETUL

  1. Baaaaa!!!!! Trilioane baaaaa, nu miliarde!!! Incurcasi trilioanele cu miliardele!!!!!

    Trilionu’ ie un milion da milioane adica unu urmat da doi’shpe zerouri.

    Miliardu’ ie o mie da milioane adica unu urmat da noua zerouri.

    Datoria ROMANIEI se masoara cu MILIARDU’ ; Datoria S.U.A. se masoara cu TRILIONU’ !!!

    Pentru Procuratura-Magistratura: Voi stiti, ba, cum ie cu trilioanele’astea? Sau sinteti si voi certati cu Artimetica ca (intentionat) Eroii in Halate Albe, Militzienii, Politicienii si Jurnalistii?!?

  2. Ametitii astia nu verifica ce scrie ,pai cum sa aiba SUA datorie in 2025 35 MILD ???? POATE 3500 MILIARDE $!

  3. Datoria este in trilioane acest putregai expirat care a distrus amerlica si colhozul UE este un corupt cu o familie de drogati iar Amerlica nu mai are nici o sansa de revenire si asteptam razboi civil si farimitatea amerlicii care este condusa de drogati ,pedofili ,criminali si transgender Slava Cocaina si bulaneala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger