AcasăPoliticaComplicii „Guvernului Meu”

Complicii „Guvernului Meu”

Măsurile luate de guvern sunt excepționale. Dar n-au efect

De la o zi la alta, Orban & Co. se joacă de-a moartea propriului popor. Poate părea prea dură afirmația, dar faptele, de un cinism nemaiîntâlnit în lumea civilizată a secolului actual, o susțin. Nu este vorba strict de moarte ca act de încetare a vieții, ci de distrugerea lentă și perseverentă a unei țări și a tot ceea ce ține de existența acesteia sau de buna ei funcționare. Legi anapoda, jocuri mizerabile de culise generate doar de menținerea puterii, tendințe despotice și politici de jaf, toate alcătuiesc tabloul halucinant al guvernării Orban. Acestora li se adaugă strategia fricii, gândită mai degrabă de psihopați decât de oameni aleși să mențină concordia.

Orban e convins că e cel mai bun premier

În cele opt luni de la instalarea la putere, Orban și echipa lui nu au reușit să facă dovada unei minime iscusințe în administrarea țării. A existat numai politica lui „a lua”, mai puțin a lui „a da”. A existat doar politica împrumuturilor externe, la o medie de 1.000 de euro pe secundă, bani despre care ministrul Finanțelor refuză să dea explicații unde s-au dus. Dezastrul, ușor de prevăzut, este însă ridicat în slăvi de președinte prin aberația „Ludovic Orban este cel mai bun premier din ultimii 30 de ani”.

În spatele paravanului

Nu mai reiau povestea instalării epidemiei de Coronavirus în România. Este veche, plictisitoare și, oricât ai încerca să demonstrezi cui aparține vina, cei în cauză nu o vor recunoaște vreodată. Guvernul nu va mărturisi că a greșit permițând zecilor de mii de români întorși acasă să intre în țară fără să îi testeze. La vremea respectivă nici nu avea cu ce, dar aceasta nu l-a oprit pe premier să declare că a luat toate măsurile de prevenție. Nu va admite că, fără să gândească, a creat apariția și dezvoltarea viitoarelor focare de infecție.

De pe urma lui Cîțu vom plăti în următorii 30 de ani

A urmat starea de urgență care, după cum s-a văzut, nu a rezolvat nimic. În realitate, în spatele paravanului cu grija față de sănătatea populației, au început să înflorească afacerile liberale desfășurate fără transparență și departe de ochii lumii. Prejudiciul creat de acestea statului român nu va fi calculat niciodată, pentru că de liberalii lui Iohannis nu se va agăța vreun procuror.

Vot cu ochii închiși

Marcel Ciolacu a culpabilizat întregul PSD

Prelungirea stării de urgență, considerată ilegală de specialiștii în Drept, a beneficiat de sprijinul hotărâtor al social-democraților. Luați la bucată, nu cred că se adună 20 care să fi fost de acord cu ea din proprie convingere. În schimb, ceilalți au votat fără nicio reținere ce li s-a dictat de către Marcel Ciolacu. Fie direct, fie prin canalele de comunicare pe care le folosește când vrea să pară discret. Nimeni nu și-a pus problema dacă, în felul acesta, nu devine cumva complice la jaful organizat de PNL și la măsurile prin care populația nu era atât protejată, cât jefuită prin amenzi aberante. Starea de alertă care a urmat ar fi putut stopa sau calma tendințele despotice ale lui Iohannis și Orban dacă PSD ar fi refuzat să o voteze sau ar fi respins-o. Nimic nu s-a întâmplat în acest sens, social-democrații dându-i aviz favorabil. Tot la ordin sau cu conștiința împăcată că fac un bine națiunii?

Legea fricii. Coautor, PSD

În clipa de față s-a ajuns la o situație care frizează absurdul. PSD a ajuns complicele lui Ludovic Orban și al partidului său și, implicit, al lui Klaus Iohannis. Complice prin inacțiune. Repet, prin inacțiune. În fața acțiunilor dezastruoase și a ieșirilor obraznice ale premierului, social-democrații nu au opus nimic altceva decât vorbe. Greșesc, și din când în când câte o amenințare vagă cu moțiunea de cenzură. Declarațiile sforăitoare ale liderului interimar al PSD că Orban și liberalii vor da socoteală pentru situația dezastruoasă în care a ajuns România stârnesc râsul. Cum să dea Guvernul socoteală când este susținut chiar de PSD?

Cum să cadă Cabinetul Orban când Ciolacu și câțiva acoliți îi lasă acestuia timp să respire și să-și revină? O face în numele întregului PSD, ca și cum toți social-democrații i-ar împărtăși opiniile. Caută să fie o culpabilizare generală sau ce? Cum să pretinzi că dacă nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile va mătura guvernarea? Ceea ce s-a întâmplat până acum nu constituie suficiente motive pentru a mătura pe jos cu guvernarea liberală? „Legea fricii”, cum a început să fie numită cea a carantinei și izolării, ar fi de ajuns pentru a șterge Guvernul Orban din istoria țării. PSD, însă, nu o poate face. Pentru că pur și simplu i-a fost complice PNL-ului la apariția ei.

author avatar
Valentin Boeru
742 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger