AcasăPoliticaComisia Europeană ne dictează ce să facem cu banii pentru PNRR. Anunţul...

Comisia Europeană ne dictează ce să facem cu banii pentru PNRR. Anunţul lui Ludovic Orban

ludovic orbanComisia Europeană ne dictează ce trebuie să facem cu banii pentru PNRR. Anunţul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu va fi 100% aşa cum a dorit Guvernul, întrucât Comisia Europeană a avut o serie de obiecţii, dar că cele mai multe dintre proiectele propuse vor avea finanţare.

Sigur că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi 100% aşa cum am vrut noi.

Comisia Europeană, de exemplu, a avut obiecţii la irigaţii, a avut obiecţii legate de mecansimul de susţinere a mediului de afaceri şi au în continuare obiecţii, dar până la urmă cele mai multe proiecte şi propuneri pe care noi le-am inclus în PNRR vor fi finanţate, vom avea resurse financiare europene pe care le vom utiliza pentru a dezvolta România”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.

PNRR se poate şi fără PSD

Şeful liberalilor a spus, cu alte cuvinte, că nu-i prea pasă ce susţine PSD, având în vedere că proiectul poate fi dus la cale şi fără acceptul social-democraţilor.

În elaborarea PNRR au fost două consultări publice, odată înainte de alegeri şi apoi după alegeri. În aceste consultări au putut să-şi prezinte propunerile largi categorii, de la asociaţiile autorităţilor locale, până la patronate, asociaţii profesionale, până la sindicate.

În realizarea PNRR s-a ţinut cont de foarte multe propuneri formulate de partenerii sociali, de diferitele entităţi care au participat la acest proces de consultare.

Nu trebuie neapărat să avem acordul PSD pentru PNRR. PSD, în materie de fonduri europene, a rămas repetent şi este ultimul partid care are dreptul să vorbească despre utilizarea fondurilor europene. Pentru ei parcă au avut programatic să nu utilizeze fondurile europene”, a spus liderul PNL.

PNRR: contract între CE şi Guvernul României

Sigfried Mureşan a arătat că PNRR este, în mod oficial, un contract între Comisia Europeană şi Guvernul României, iar elaborarea acestuia a presupus consultarea autorităţilor locale şi judeţene.

Adevărul este că cele 80 de miliarde de euro, sumă record obţinută de România, fonduri europene pentru anii următori, au fost posibili prin efortul concertat al preşedintelui României, al guvernului liberal din anul 2020 – am ajutat şi noi, membrii Parlamentului European, unde am putut.

Imaginaţi-vă că pentru România, în locul guvernului liberal şi preşedintelui Iohannis, ar fi negociat Viorica Dăncilă şi PSD. Vă dau în scris, nu am fi obţinut o sumă atât de mare pentru următorii ani, pentru România”, a zis Mureşan.

author avatar
Andrei Ștefan
450 afisari

8 COMENTARII

  1. Cred ca te inseli. Individul asta este urmasul slugilor bratienilor. Nu are pic de dragoste de tara nici de demnitate. Un tradator, un vanzator de tara ca multi dintre cei care au infestat parlamentul.

  2. Care 80 de miliarde? CARE????
    Care „consultarea autorităţilor locale şi judeţene.”?

    Este normal ca rrrumânașii să fie verificați!!! Că nu degeaba avem un renume de hoți, mincinoși și puturoși.

    • Vorbesti despre tine? Mai baiatule exceptand cei de teapa ta, romanii sunt apreciati peste hotare, mult mai mult decat un individ ca tine isi poate imagina. Daca te referi la leprele care au infestat guvernul si parlamentul romaniei, scuze, ai dreptate.

  3. daca ne dicteaza e dictatura si daca e plan de redresare cred ca fiecare stie ce are de redresat ca nu stiu nemtii ce ne lipseste noua !!!!!!!!!!iar cand zici rezilienta daca te uiti in dex vrea sa zica suprimare sau radere asa ca le au vandut doara cadouri otravite astia la romani si implementate de neomarxisti e deja fatal !!!!!!!!!!!nu or sa dea nimic in schimb au sa ia totr ce mai e de luat!!!!!!!!

  4. Aroganta maxima a liberalilor ar trebui sa le fie fatala, dar cum sunt multi romani cu capul in nori…… Nu putem compara, de exemplu, cu Ungaria care isi apara cu demnitate si fermitate interesele. Sunt pregatiti sa respinga capitolul cu creditele din acest ,,faimos” Plan de rezilienta afirmand, pe buna dreptate, ca oportunitatile reale de dezvoltare le stie cel mai bine statul national, nu birocratii de la Bruxelles.

  5. La cat sunt de idioti, sigur ca au nevoie sa-i ghideze cineva. Ei au doar ifose; in rest, capul e gol. Nu sunt in stare de nimic, dar votantii nu au vazut asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger