AcasăPoliticaComisia Europeană le-a dat peste nas celor care dansau pe "mormântul" PNRR-ului....

Comisia Europeană le-a dat peste nas celor care dansau pe „mormântul” PNRR-ului. Veste de ultimă oră de la Bruxelles!

CE PNRRComisia Europeană le-a dat peste nas celor care dansau pe "mormântul" PNRR-ului. Veste de ultimă oră de la Bruxelles!

Comisia Europeană anunță că nu a respins PNRR trimis de România, așa cum au clamat liderii PSD după apariția în presă a unor documente în care Comisia a cerut clarificări României.

Comisia a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă”, a spus un reprezentant european.

Comisia Europeană transmite că a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit și spune că pe parcursul evaluării va colaborare cu statele membre pentru a clarifica orice întrebări.

Într-un răspuns pentru postul TV Digi24, Comisia transmite că a început evaluarea aprofundată a planului și nu comentează documente apărute „pe surse”. „Acest proces este o parte complet normală a procedurii de evaluare”, se arată în răspunsul Comisiei.

A fost prelungită perioada de evaluare

De regulă, nu comentăm documentele apărute pe surse. Comisia a primit planul de recuperare și reziliență al României și și-a început evaluarea aprofundată a planului.

Acest proces este în desfășurare, astfel încât informațiile conform cărora Comisia a respins planul nu sunt corecte. Pe întreaga perioadă de evaluare, Comisia este în contact permanent cu toate statele membre, inclusiv România, cu privire la conținutul planurilor lor de recuperare și reziliență.

Acest proces este o parte complet normală a procedurii de evaluare, astfel cum se prevede în Regulamentul RRF. Scopul este de a clarifica orice întrebări prin căutarea de informații suplimentare.

În timp ce întreprindem evaluarea planurilor pe care le-am primit, nu vom putea să comentăm măsuri individuale sau să oferim o evaluare preliminară”, transmite un purtător de cuvânt al Comisiei, pentru sursa amintită.

De ce a reacţionat CE?

Reacția Comisiei Europene vine după ce în presă au apărut o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis formal de România la 31 mai, potrivit unor documente consultate de Economedia.ro. Liderii PSD au acuzat guvernul de incompetență și au susținut că PNRR ar fi fost respins de Comisie.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a spus, vineri, că că este vorba despre un dialog „normal, tehnic și bazat pe evidențe” purtat cu Comisia Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan
993 afisari

2 COMENTARII

  1. lasati vrajeala,e a patra oara cand il trimite inapoi.papagalii astia de la minister,sunt obisnuiti cu restantele din facultatile alea fantoma

  2. Și chiar de la începutul acelei evaluări profunde au găsit o droaie de greșeli. Mi-e groază de ceea ce vor găsi când vor intra în profunzimea proiectului. Nu l-au respins – asta e, de fapt, un ajutor politic, pur declarativ, pentru Guvern -, dar nici nu l-au acceptat. Adică ciuciu-bani pentru România.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger