AcasăPoliticaComisia Europeană a dat peste nas Guvernului României, la Legea Pensiilor. Vestea...

Comisia Europeană a dat peste nas Guvernului României, la Legea Pensiilor. Vestea proastă pentru „speciali”

pensii

Comisia Europeană trage un semnal de alarmă: modificările făcute de Guvernul României la Legea Pensiilor Speciale nu sunt conforme cu ceea ce au cerut experţii.

Cerinţele Comisiei Europene au venit, ieri, după ce au fost făcute modificările la proiectul aflat în Senat.

Experții europeni convoacă miniştrii români

Experții europeni invită miniștrii români la discuții pe tema legislației în privința pensiilor de serviciu (pensii speciale), după ce Banca Mondială va realiza o evaluare de impact a formei adoptată de Senat.

Până acum, experţii internaţională au susţinut că trebuie să existe un impact real asupra bugetului de stat, adică o scădere a impactului pensiilor speciale asupra bugetului de stat. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar Comisia Europeană a revenit, ieri, cu un nou mail, în care a cerut acelaşi lucru.

Specialiştii Comisiei Europene au precizat că trebuie să existe, în proiectul de lege, cât înseamnă impactul bugetar pentru pensiile militarilor, magistraţilor, aviatorilor sau diplomaţilor.

Coaliția de guvernare, reunire de urgenţă

Coaliția de guvernare se va reuni de urgență pentru a veni cu noi măsuri, în așa fel încât să respecte ceea ce a cerut Comisia Europeană, care, până acum, a concluzionat că în forma sa actuală, proiectul de lege privind pensiile de serviciu (pensii speciale) nu îndeplinește cerințele necesare, iar oficialii europeni „recomandă cu tărie” să nu se avanseze cu adoptarea noii legislații în Parlament până nu sunt integrate evaluările din studiul de impact al Băncii Mondiale.

În ceea ce privește pensiile militare, oficialii europeni consideră că „proiectul de lege prevede o creștere a perioadei de referință a veniturilor salariale de la 6 la 12 luni consecutive în ultimii 5 ani de serviciu”, iar „acest lucru nu ar avea aproape niciun impact asupra reducerii cheltuielilor cu pensiile”.

De asemenea, în cazul judecătorilor și procurorilor, experții europeni consideră că deși deciziile Curții Constituționale limitează modificările care pot fi aduse pensiilor judecătorilor/procurorilor, „ar trebui avute în vedere o durată mai mare a serviciului, un cuantum al pensiei mai mic și alinierea indexării la sistemul general pentru a alinia pensiile speciale ale magistraților la principiul contributivității și pentru a face sistemul mai echitabil”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.616 afisari

17 COMENTARII

  1. Trei doze de vaccin anticovid mARN în trei luni la fiecare pensionar „special” combinată cu trei porții zilnice obligatorii de gândaci, viermi, greieri și lăcuste, și problema este rezolvată în mod sigur. Primim și banii ieoropeni, avem și un impact masiv asupra bugetului destinat pensionarilor. Vom extinde mult cimitirele dar țara încă mai are ceva pământ disponibil. Și vom scăpa definitiv și de pensionarii „speciali”. RoExit rapid. Slava!

  2. Pensiile militare sunt la fel de contributive ca pensiile din sistemul public de pensii. Cota de contribuție individuală a militarilor/polițiștilor este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale și se plătește la bugetul de stat, conform art. 31 din Legea nr.223/2015.
    Prin urmare, militarii/polițiștii și asigurații din sistemul public de pensii plătesc aceeași cotă de contribuție individuală dar la bugete diferite, bugetul de stat, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat.
    In consecință, pensiile militare nu pot fi etichetate ca ”speciale” sau ”necontributive”, contrar dispozițiilor legale în vigoare.
    ”Oficialii europeni” trebuie să ia act de faptul că pensiile militare nu pot fi diminuate deoarece sunt garantate de natura contributivă a acestora și reprezintă un drept câștigat.

      • Nu, nu sunt pensii speciale. Nici în ameriga și nici în ue. Ghinea cel fără nici o calificare a făcut la ordinul cui îl finanțează un PNNR total antinațional. În urma aplicării lui rămânem fără energia din cărbune, distrugem bruma de industrie care ne-a mai rămas, vindem toate firmele de stat, inclusiv spitalele, pe nimica, distrugem viața oamenilor în vârstă deși bugetul destinat pensionarilor este mult sub procentul asumat din PIB și eliminăm România ca țară.

      • pentru retardați… doar 2 state din UE nu au pensii speciale… știi bă DOTTORE care sunt alea?

  3. Intr-o emisiune TV,spnea un invatator ca in comuna lui a avut un elev in primele 4 clase.Dupa niste ani elevul lui a fost repartizat ca politist in acea comuna.Ei bine,politistul a iestt la pensie la 45 de ani, cu un an inaintea lui,cu o pensie de doua ori mai mare. Echitate si dreptate.

    • Și ta.to i-a tras-o lu ma.ta după o betivaneala de te-ai crezut toată viața învățător! Marș cu povețele tale idioate! Onanistule

    • pentru retardați… citiți legile privind pensiile militare și ale polițiștilor din statele NATO și UE… folosiți google translate…

  4. Din nou este băgata comisia europeană, cand proiectul PNRR ului a fost facut de Ghinea si usr, secretizat apoi. Nu ca asta cu pensiile nu au facut bine ce au facut, dar sunt altele mai grave, vinderea pe aproape gratis a întreprinderilor romanesti ce aparțin de siguranta statului roman. Vinderea tuturor resurselor pe nimic. Guvernul de azi pentru a putea trage banii din PNRR trebuie sa respecte proiectul scris de usr

  5. Statul mafiot român în frunte cu mafia din Curtea Constituțională. Mânca-v-aș coliva paraziților.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger