AcasăPoliticaCoaliție „la centru”, supărări mari în teritoriu, la PSD și PNL, pe...

Coaliție „la centru”, supărări mari în teritoriu, la PSD și PNL, pe „trocul” pe funcții! Se lasă cu demisii?

sursa foto: capital.ro

Cu doar câteva luni rămase până la alegeri, se duc negocieri și au loc discuții peste discuții pe tema împărțirii funcțiilor, în teritoriu.

Iar „mariajul” PSD-PNL pare să scârțâie tot mai mult, cel puțin în teritoriu. Ceea ce s-ar putea să le dea serioase bătăi de cap liderilor celor două partide ce formează actuala coaliție de guvernare.

Mai-marii PSD și PNL au decis să meargă cu o candidatură comună în mai multe județe, ceea ce – după cum era de așteptat – a generat nemulțumiri mari în teritoriu. Și, de parcă asta n-ar fi fost suficient, în PNL ar fi ceva tensiuni din cauza listelor la alegerile europarlamentare. Motivul? Locurile eligibile sunt destul de puține, în schimb sunt mulți doritorii care aspiră la ele.

CITIȚI ȘI: Ciucă pleacă la război. Cu liderii PNL!

PSD – PNL, nuntă cu alai, divorț cu scandal?!

PNL, un Titanic naufragiat pe Dâmbovița

Se lasă cu demisii?

Primele tensiuni și care riscă să ia amploare politică au apărut în Timiș. Acolo unde PSD și PNL ar putea merge pe varianta sprijinirii unui candidat comun. PNL ar urma să dea candidatul la Primăria Timișoara, iar PSD pe cel la Consiliul Județean (CJ) Timiș.

Doar că o astfel de înțelegere politică l-ar cam scoate „din schemă” pe Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, care – potrivit unor surse – ar amenința cu demisia din PNL.

Nica ar fi fost chemat la centru și i s-ar fi propus un loc eligibil la Senat, dar nu s-ar fi ajuns încă la un acord.

Mai mult, ar fi tensiuni semnificative și la Brașov. Acolo unde Adrian Veștea -președinte al filialei judeţene PNL Braşov- ar fi avertizat că nu va face nicio campanie, pentru că nu vrea să se asocieze cu reprezentanți ai PSD.

„Lupta” în PNL pe locul 8 pe lista de la europarlamentare

Nemulțumirile ce țin de candidaturile la alegerile locale n-ar fi singurele ce generează tensiuni în PNL. În partidul condus de către Nicolae Ciucă sunt supărări și în ceea ce privește lista pentru europarlamentare.

Din câte s-a aflat, cei de la PNL ar avea 7 locuri eligibile și favoriți pentru această listă ar fi: Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL și actual europarlamentar, Dan Motreanu, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Daniel Buda și Siegfried Mureșan.

Însă „lupta” s-ar da acum pentru locul 8 pe această listă, care ar putea deveni eligibil. Raluca Turcan și Virgil Popescu s-ar număra printre cei care și-ar dori să ocupe acest loc potențial eligibil.

author avatar
Andrei Coman
270 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger