AcasăPoliticaCoaliţia, pusă pe "perfuzii". PNL a "rupt" alianţa cu UDMR!

Coaliţia, pusă pe „perfuzii”. PNL a „rupt” alianţa cu UDMR!

Coaliţia, pusă pe "perfuzii". PNL a "rupt" alianţa cu UDMR!

PNL a rupt alianța cu UDMR, astfel că liberalii trec în opoziție. Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, spune că UDMR are „dublă comandă” – făcând parte din guvernul de la Budapesta și lucrează împotriva intereselor județului și municipiului Satu Mare.

„Filiala județeană PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor din funcțiile de conducere din Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare. Principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest”, a declararat liderul PNL Satu Mare într-o conferință de presă, marți.

Ruptura a plecat de la vizita lui Viktor Orban

Liderul PNL Satu Mare a mai spus că, având în vedere prezența șefilor UDMR la Tușnad la discursul rasist al premierului Viktor Orban, s-ar impune ieșirea Uniunii de la guvernare. El a spus că a informat conducerea centrală a PNL cu privire la situația din Satu Mare, iar indicațiile au fost ca organizația să facă ceea ce este bine pentru sătmăreni.

Se pare că filiala locală a luat decizia fără să ceară sfatul PNL-ului de la nivel naţional.

”Domnul Cozma va fi solicitat de conducerea centrală a PNL să lămurească şi să explice această situaţie şi declaraţiile ulterioare. Vă putem asigura că funcţionarea coaliţiei nu va fi afectată de acest caz”, a mai afirmat Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

author avatar
Andrei Ștefan
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger