AcasăPoliticaCoaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în cap

Coaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în cap

Coaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în capCoaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în cap

​Liderii PSD și PNL s-au înâlnit luni, 12 februarie, pentru a stabili calendarul alegerilor electorale din 2024. Întâlnirea s-a dovedit a fi un eșec, întrucât cele două patide nu au reușit să pice de acord.

La masa negocierilor PSD solicită un acord și o decizie pe toate cele patru tipuri de alegeri și împărțirea tuturor candidaturilor în Coaliție.

Neînțelegerile pleacă de la prezidențiale

Principala problemă și neînțelegere o constituie candidatura la prezidențiale. Liberalii își doresc candidatura la prezidențiale și sunt dispuși să ofere social-democrațiilor restul puterii administrative și executive pentru a obține acest lucru.

Situația este complicată și tensionată în interiorul Coaliției. PSD solicită tranșarea tuturor candidaturilor, inclusiv pentru alegerile prezidențiale în schimb, liberalii încearcă o decizie doar pe comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

Comasarea s-ar putea anula iar alegerile să se desfășoare toate la termenul prevăzut de lege”, susțin surse politice din ambele partide, conform HotNews.ro.

La nivel oficial, social-democrații nu recunosc că negocierile sunt blocate din cauza candidatului comun la alegerile prezidențiale.

În spate, însă, se zvonește că lideri precum Sorin Grindeanu și Mihai Tudose fac presiuni în interiorul PSD pentru tranșarea candidaturilor pentru funcțiile din stat, inclusiv președintele României.

Liberalii au mers la întâlnirea cu liderii PSD hotărâți să nu cedeze candidatul la prezidențiale, cu riscul de a renunța la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Au fost discuții și cu președintele Klaus Iohannis. PNL nu cedează candidatura la prezidențiale PSD-ului cu riscul de a nu se face nicio comasare. Ne asumăm un procent de 15% la europarlamentare și vom vedea după aceea ce se va întâmpla”, au mai comentat surse din PNL.

CITEȘTE ȘI

Ciolacu, primarul PNL la PMB?!

author avatar
Mihail Ioan
215 afisari

3 COMENTARII

  1. Ii mai lasa stapanul sa se joace putin de-a alegerile comasate si apoi o sa-i cheme la ordin.

  2. Pai eu cred ca asta nu e coalitie, o coalitie se formeaza DUPA ALEGERI. Asta e o HAITĂ incropita la ordinele stapanilor colonialisti suauenato care mai au inca de jefuit din colonia lor, cum au facut oin ultimii 34 de ani. O HAITA formata pt ca nu cumva PATRIOTII SUVERANISTI AUR, SOS si ceilalti, sa ia puterea n colonie si n organizatia mafiota UE. Is disperati, daca dispar ue si nato vine nota de plată. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

  3. NICI UNUL N-AU UN CANDIDAT ZDRAVAN LA CAP SI PATRIOT SI SE CIARTA PE NISTE PANARAME !!: UN COVRIGAR SI O MA-ciuca !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger