AcasăPoliticaCoaliţia PSD-PNL, lovitură pentru profesori! Greva are efect invers: guvernanţii le-au tăiat...

Coaliţia PSD-PNL, lovitură pentru profesori! Greva are efect invers: guvernanţii le-au tăiat din bani!

greva

Guvernul a modificat prin ordonanță Legea dialogului social, astfel încât profesorilor protestatari le-ar putea fi afectată vechimea în muncă.

Deci, iată răspunsul unui guvern care are tupeul să vină să spună cât de interesat este de soarta învățământului românesc”, a declarat Marius Nistor, lider sindical.

Cum au modificat legea, pe şest?

Concret, a fost modificată Legea 367/2022, iar la articolul 160, alineatul 1 a fost introdusă o cerere a angajatului aflat în grevă pentru suspendarea contractului de muncă. Până acum această suspendare era una de drept, fără să fie la inițiativa angajatului.

Pentru suspendări de drept, vechimea într-un domeniu nu e afectată, în timp ce pentru suspendări la cererea angajatului vechimea se întrerupe.

În forma anterioară era prevăzut că în perioada grevei contractul de muncă „se suspendă de drept”. Pentru suspendari de drept, vechimea într-un domeniu nu e afectată, în timp ce pentru suspendări la cererea angajatului vechimea se întrerupe, scrie Edupedu.ro.

Peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt în grevă generală de o spăptămână.

author avatar
Andrei Ștefan
1.008 afisari

27 COMENTARII

  1. Voi i-ați votat, acum culegeți ce-ați votat!…adică jumatea lui cinci!…Arahat cu apă rece…

  2. Legea nu e retroactiva .
    Se aplica pt viitor.
    Si cine nu ii impiedica sa ceara o opinie a CCR?

  3. ,,Cine nu-i impiedica ”impiedicat-o CCR este incalecat de joianus ,proast-o rezist Siktir !

    • „Sa vorbeasca si nea Ion, ca si el e om”….Plangeti pe la colturi, in loc sa va duceti sa va obtineti drepturile!
      Art.43 din Constitutie..desteptilor anonimi….
      ….
      Si legislatia UE cu privire la dreptul muncii care va avantajeaza!

    • ,,proasto”, mai ,,hanalfabetule”, ai vrut si tu sa te dai carturar si uite ce-a iesit?! =)))))))))

  4. Trebuie demonstrații in fata Cotroceniului pentru că mercenarul Iohanis dictează tot guvernul și parlamentul sunt marionetele lui ! Trebuie sa se duca la Cotroceni sa-si spună nemulțumirile și ceilalți inclusiv Pensionarii , să ceară insistent dictatorului Iohanis acordarea de salarii și pensii normale și dacă spune că nu are bugetul bani sa-i ceară urmatoarele : -să nu mai cheltuie miliarde de euro pentru armament ce nu ne este necesar ; -sa desființeze toate pensiile și salariile speciale și acordarea acestora prin prin legi unice de salarizare și de pensionare pe principiul contributivității; – să se aplice legea privind impozite și taxe și la societățile străine ce activează în România; – reindustrializarea României ce este singura posibilitate de dezvoltare economico -social, masuri luate de statele europene de ex. planul lui Macron președ Franței

  5. Jos guvernul! Jos iohann! Jos parlamentul care e nul nu executa decât pnnr scris în la engleza cu traduceri de ți e sila!!

  6. Sunt miliarde pt armament inutil ,sunt miliarde pt slava ucraina ,sunt miliarde pt pensii speciale +am votat reducerea ciocoilor din parlament la 300 și nu se aplică…deci bani ar fii destui dar vor să umilească nația română și prin dascăli…JOS GUVERNUL ,JOS IOHANNIS

  7. : revista floare albastra = blue: solutia este buna ___ rezulta automat scoaterea la concurs _ pe discipline de scolarizare_ catedre_ si sa participe la astfel de examene in scris si autodidacti_ iar _ electronic sa fie afisate lucrarile de concurs si notele_ in acest fel com scapa de sovietici si bolsevicii_ in sensul ca avem deja 80 de ani de ocupatiune a intelectului create de imbecili din pusta asiatica_ din sistema de invatamant …inatantaneu_ acesta nestiind nici sa redacteze gramatical in text in limba romana_ de aceea se duc si tin cursuri fara a avea in prealabil o foaie de hartie cu niste notite pe ea_ si care sa fie prisa foto de celularul gimnazistului care _ nu- I asa _ are deja un nivel n.a.s.a.& c.e.r.n.:

  8. :_ gimnazistii insotiti sau nu de parinti_ liceenii___ observation ca ei nu aunt in greva asimetrica care le-ar perturba examenul de admitere in liceu _ examenul de bacalaureat si examenul de admitere la facultate_ universitatea_politehnica_ scoli de meserii maistri_ invatamant postliceal _ asistenti medicali…

  9. : guvernul si parlamentul romaniei observa ca studentimea din gimnaziu si liceu nu e in greva _ si asigura ca scolile si liceele sa fie functionale:

  10. : si conform noii legislatii _ directorii de scoli trebuie sa observe semnarea fisei de prezenta la cursuri_ nesemnarea in registrul de prezenta la cursuri _ o zi _ doua _ mai multe zile_ nefiind motivate_ conduce la suspendarea provizorie sau definitiva a vechimii in munca _ si aducerea eventualelor contestatii in fata instantei de judecata prin reprezentantii guvernului_ respective ministerului educatiei:

  11. : intre timp_ pentru refunctionalizarea sistemei de invatamant_ se produc innoiri pe functii de conducere si administrative _ permise de noul format pro n.a.t.o. si u.e. din legea educatiei:

  12. Să meargă peste ei și să-i calce în picioare. Dacă vor război guvernanții să fie sacrificați toți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger