Cauta

Coaliția, în ședință înainte de „Ordonanța-trenuleț”/Deputat: „Vizăm în primul rând înghețarea indemnizațiilor demnitarilor”

sursa foto: gov.ro

Liderii coaliției de guvernare – PSD-PNL-UDMR – ar urma să discute vineri, la sediul Executivului, într-o ședință, despre așa-numita „ordonanță-trenuleț”. E prima reuniune a coaliției după învestirea Guvernului Ciolacu 2.

Mai precis, liderii coaliției de guvernare sunt așteptați să se întrunească, vineri, într-o ședință la Palatul Victoria, pentru a stabili măsurile economice ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Printre propunerile luate în calcul de Guvern se numără înghețarea pensiilor și a salariilor în sistemul bugetar, plafonarea sporurilor şi a primelor, precum și sistarea angajărilor la stat, conform unor surse guvernamentale citate de stiripesurse.ro.

În tot acest context al discuțiilor ce urmează să aibă loc la nivelul coaliției, Octavian Oprea, deputat PNL, partidul condus interimar de către Ilie Bolojan, a precizat că încă nu s-a luat nicio hotărâre și că încă se poartă discuții.

Octavian Oprea: Nu s-a luat încă o decizie

„În primul rând, nu s-a luat încă o decizie. După această sedință care are loc astăzi, evident că liderii din arcul guvernamental vor stabili foarte clar ce măsuri se vor lua. (…) se va da o decizie la guvern. Însă, până atunci, toate lucrurile acestea sunt sub formă de discuții. Nu avem ce să comentăm pentru că nu s-au luat aceste decizii încă”, a declarat, vineri, la Antena 3, deputatul PNL Octavian Oprea.

Deputatul liberal a mai precizat că „urmează o situație economică complicată, nu doar pentru români, ci pentru toate țările din Uniunea Europeană” și că discuțiile din coaliție sunt pentru „o reformă a întregii administrații publice de la care să plecăm și în primul rând o reformă a lumii politice”.

Deputat PNL: Vizăm în primul rând înghețarea indemnizațiilor demnitarilor

Parlamentarul PNL a adus în discuție un anume aspect ce ar fi vizat de această OUG – și anume înghețarea indemnizațiilor demnitarilor.

Prin această ordonanță de urgență despre care vorbește toată lumea vizăm în primul rând înghețarea indemnizațiilor demnitarilor. Pentru că acestea sunt înghețate la nivelul anului 2020, dacă nu mă înșel, vor fi înghețate în continuare”, a mai spus deputatul PNL, conform sursei citate.

Noul ministru de Finanțe a declarat că actul normativ ce a ajuns să fie cunoscut drept „Ordonanța-trenuleț” trebuie adoptat până cel târziu pe 30 decembrie.

Printre măsurile luate în calcul s-ar număra:

– pensii îngheţate până la aprobarea legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025
– salariile din sistemul public îngheţate până la aprobarea legii plafoanelor pentru 2025
– sporuri, compensaţii și prime îngheţate în 2025
– munca suplimentară compensată doar cu timp liber

Ciolacu: Acest guvern are un mandat dificil

Luni seară, după ce premierul și miniștrii din cadrul noului Executiv au depus jurământul la Cotroceni, Marcel Ciolacu a condus o primă ședință de Guvern în noua formulă a Cabinetului pe care-l conduce. „Mă bucură faptul că la finalul acestei zile foarte lungi, România are un guvern funcțional. Este un semnal esențial de stabilitate pe care îl transmitem mediului privat românesc și investitorilor străini. Am văzut deja primele efecte pozitive ale votului de azi, din Parlament. Dobânzile externe la care se împrumută România au început deja să scadă și sunt ferm convins ca în zilele următoare scăderea o să continue.

Acest guvern are un mandat dificil, însă am încredere în toți membrii acestei echipe, fiindcă sunt oameni cu mare experiență și cu expertiză profesională solidă.

Știm ce avem de făcut și, mai ales, știm ce greșeli nu mai trebuie să repetăm”, a declarat Ciolacu, luni seară, 23 decembrie, la începutul ședinței de Guvern.

Ultimele stiri

  • Acte publicate în Monitorul Oficial (Partea a III-a) vs. în ziare la pierderea lor
  • Alege ce citești
  • Modă și exploatare
  • Minerale esențiale: se încheie dominația Chinei?
  • Haos în strategia de apărare a Ucrainei
  • Guvernul Bolojan, sub ocupație soroșistă
  • Disfuncționalități majore în piața unică europeană. Fiecare stat își apără propriile interese
  • Tulburările de somn: Când noaptea nu mai e odihnă
  • Nu le merge ca în România. Multinaționalele se plâng de practici discriminatorii în statele UE
  • „Mondialul” cluburilor, dezastru financiar!
  • Exit mobile version