AcasăPoliticaRareș Bogdan, campanie pentru congresul PNL! Șah la Ludovic Orban cu pionul...

Rareș Bogdan, campanie pentru congresul PNL! Șah la Ludovic Orban cu pionul Vlad Voiculescu

(sursa foto: Facebook/Rares Bogdan)

Tensiuni la nivel de Coaliție, în privința felului în care a fost gestionat cazul nefericit al bătrânului surprins în genunchi, pe holurile Spitalului din Corabia, omul spunând – pe filmările ajunse publice – că sta de trei ore și că ar fi suferit un accident vascular.

Între prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, și ministrul Vlad Voiculescu se duce un veritabil schimb de replici. Mai nou, liberalul i-a transmis un mesaj tranșant, după ce a aflat cum anume i-a răspuns oficialul guvernamental după ce în cursul zilei trecute Bogdan îi ceruse ministrului Sănătății să acționeze urgent și să îl demită pe managerul spitalului din Corabia, pe șeful DSP Olt și ”să faci tot ce se poate pentru a scoate definitiv din sistemul de sănătate așa-zisul “cadru medical” care apare în imagini”, și nu ”Comitete și Comisii”, pe motiv că ”subiectul se va uita și ticăloșii vor scăpa, la fel ca alții”.

I-a zis din nou ce are de făcut: Să ceri tu, prietene, să-și dea demisia

Vlad Voiculescu

De această dată, pe lângă faptul că i-a bătut obrazul pentru comentariul ”nefericit” cu trimisul poterei, Rareș Bogdan a insistat cu privire la demiterea șefului Spitalului din Corabia.

”Nu am nicio intenție de a mă certa cu cineva, cu atât mai puțin cu Vlad, am încercat sa fiu cât se poate de civilizat, prietenos și constructiv. Doresc doar sa nu eșuăm. Sa răspundem la Așteptările imense ale oamenilor mințiți și dezamăgiți in ultimii 75 de ani, adică de 3 generații. Ce puteai să faci în plus, Vlad? Am sa îți spun cu decenta și prietenie. Nu să trimiți potera, firește! (….nefericit răspuns!) Ci să ieși public și să-i ceri primarului din Corabia să-l demită urgent pe șeful Spitalului Orășenesc. Să ceri tu, prietene, să-și dea demisia, dacă mai are un dram de onoare acel medic. Ce vină are directorul, mă vei întreba, probabil, pentru indolența crasa a personalului medical? Îți spun acum: atitudinea personalului spitalului este consecința neimplicării directorului în a schimba mentalitatea toxică a angajaților. Șeful unității dă tonul! Iar tonul face muzica.

Dacă pacienții sunt considerați mărfuri, nefericiți fără noroc, anonimi pe care nu-i plânge nimeni, este și vina șefului unui spital! Aici banii, resursele, dotările nu au nicio legătură. Aici e vorba de indolență, de lasă-mă să te las, de lasă că merge și-așa. Știu, trebuie respectată legea. Dacă nu e bună, schimb-o! Cere urgent schimbarea ei. Avem majoritate PNL-USR-Plus-UDMR/Minorități exact pentru a corecta nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor, i-au alungat din România, i-au înnebunit. Sunt convins chiar ca in fata umor propuneri corecte, vom avea și sprijinul altor parlamentari, indiferent de partid”, i-a transmis Bogdan useristului Voiculescu, prin intermediul Facebook.

Rareș Bogdan: Nu știai? Ei, acum știi! Spor!

Europarlamentarul liberal crede că ar fi fost mai utilă o evaluare de fond la spitalul respectiv, drept urmare ar fi trebuit trimis Corpul de control al ministrului

”Ce puteai să faci în secunda 2 după ce ai privit acele imagini înfiorătoare? Nu să dispui un control al DSP pe un caz punctual, ci să te întrebi ce a dus la acest caz punctual, care nu mi se pare că este o excepție. Din contra. Nesimțirea nu e o excepție, ci o atitudine in aceasta țara. Trebuia să trimiți Corpul de control al ministrului pentru o evaluare de fond. Fondul problemei trebuie verificat. Adică: există proceduri de primire și pentru triajul pacienților, de evaluare, internare etc? Există un management al calității în spitalul acela, sau e doar o glumă de care râd toți, în zilele de leafă? Există un responsabil de urmărire a actului medical? Toate astea rezultă la un control de fond. Nu știai? Ei, acum știi! Spor! Am încredere ca vei face treabă bună”, a completat liberalul lista sfaturilor către Vlad Voiculescu.

”La fel voi acționa și în cazul unor colegi de-ai lui Vlad din Cabinetul Cîțu”

Totodată, Bogdan a asigurat că va fi la fel de vigilent și dacă va fi cazul va comenta și acțiunilor altor miniștri din actualul executiv, fie ei de la PNL. ”Ca sa fie extrem de clar, la fel voi acționa și în cazul unor colegi de-ai lui Vlad din Cabinetul Cîțu. Indiferent de partid. Inclusiv PNL, adică partidul din care fac parte. Tocmai pentru ca am tăcut și am vorbit între noi timp de 1 an, fără a ieși prea mult in spațiul public am ajuns unde am ajuns dupa ultimul an de guvernare liberală.

Nu am spus și nu am atras atentia suficient de puternic atunci când lucrurile, au derapat, au dezamăgit, nu au mers sau au fost abordate superficial sau greșit. Vă asigur ca nici eu, nici alți colegi nu vom mai face greșeală de a tăcea pentru liniștea cuiva sau a unora. Vom vorbi și vom corecta, pentru a nu dezamagi! Cetățenii României sunt singurii care contează. Cetățenii și Țara aceasta. Atât”, conchide Bogdan.

Voiculescu: Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct?

Replica liberalului vine după ce în cursul serii precedente, ministrul Voiculescu făcuse referiri, la Antena 3, la faptul că în acest caz s-au dat amenzi: ”Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct?! Evident că încercăm să aflăm care este situaţia reală. Aplicăm amenzi unde este cazul.

Sunt două persoane care au fost amendate, la fel şi spitalul. Este comisie de etică în spital şi procedurile sunt reverificate, împreună cu tot personalul din spital. Sunt măsuri clar şi ceea ce se poate face”.

author avatar
Andrei Coman