AcasăPoliticaCoaliția de guvernare grăbește adoptarea Bugetului pe 2022. Ce dată a anunțat...

Coaliția de guvernare grăbește adoptarea Bugetului pe 2022. Ce dată a anunțat premierul Ciucă

Nicolae ciucaCoaliția de guvernare grăbește adoptarea Bugetului pe 2022. Ce dată a anunțat premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, 3 decembrie, la începutul ședinței de guvern de la Palatul Victoria, una descrisă ca având o „agendă restrânsă”, că dorește ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat.

„Proiectul de buget pe 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Suntem în urmă cu implementarea PNRR”

Premierul a convocat ședința de guvern în ziua în care România primește prima tranșă de bani din PNRR.

„Iar cel de-al treilea subiect este legat de PNRR. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro, sub formă de prefinanțare. Este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru țara noastră. Foarte important de menționat este că avem 507 jaloane și ținte pe care fiecare dintre ministere trebuie să și le extragă și să le urmărească în îndeplinirea lor”, a mai afirmat șeful Executivului.

Conform lui Ciucă, România este în urmă cu elaborarea Ordonanței de Urgență pentru implementarea PNRR. „Aş dori să avem o dezbatere și să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă, să putem să o dezbatem şi să o aprobăm”, a adăugat oficialul.

author avatar
Andreea Vlad
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger