AcasăPoliticaClotilde aruncă în aer coaliția de guvernare. Liberalii o spulberă pe primărița...

Clotilde aruncă în aer coaliția de guvernare. Liberalii o spulberă pe primărița de la ”1”

Clotilde aruncă în aer coaliția de guvernare. Liberalii o spulberă pe primărița de la ”1” (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Par să mocnească noi tensiuni la nivelul coaliției de guvernare, după ce au apărut contre între liderul PNL sector 1 și primarul Armand. 

După ce săptămâni întregi problema gunoaielor din sectorul păstorit de către Clotilde Armand a ținut captată atenția locuitorilor de pe raza acestei zone a Capitalei, dar și a opiniei publice în general, primarul USR PLUS este arătat cu degetul de la vârful PNL sector 1 pe un subiect cu totul sensibil. Primarul sectorului 1 a reacționat, cerându-i liberalului să mai lase populismul deoparte. ”Nu vă mai agitați inutil”, a replicat Armand.

Este vorba despre o acuzație venită de la Sebastian Burduja, președintele PNL sector 1, cum că edilul ”a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România”, care ar fi urmat să fie făcut lângă Piața Victoriei. Totul, din răzbunare față de formațiunea liberală, susține Burduja.

Liderul PNL sector 1: Primarul Armand Clotilde s-a răzbunat și a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi

Liderul PNL sector 1 a dat, totodată, de înțeles că așteaptă ca primarul Armand să își ceară scuze în fața acestor copii și a părinților lor. ”RUȘINE! Am înțeles că politica se face după mintea unora doar cu scandal și răzbunări, dar totul are o limită. Iar administrația are nevoie de proiecte care să rezolve nevoile oamenilor”, a transmis Burduja.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul postat de Burduja, luni seară, pe pagina sa de Facebook:

”PÂNĂ AICI. AJUNGE!

Zilele trecute s-a întâmplat ceva efectiv de neimaginat la Primăria Sectorului 1: primarul Armand Clotilde a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România. Da, ati citit bine, chiar dacă pare absurd si ireal. A făcut asta din răzbunare față de PNL, în dispreț total fața de niște copilași nevinovați, care ar trebui lăsați deoparte de orice joc politic murdar.

Pe scurt, povestea acestui proiect este povestea unor oameni minunati, care s-au luptat ani de zile pentru a da copiilor cu Sindrom Down șansa recuperării si integrarii in societate. Un centru integrat pentru acești copii nu exista nicăieri in țara, in România anului 2021. O mâna de oameni cu frica de Dumnezeu, părinți si oameni cu inima mare au hotarat sa facă acest Centru în sectorul 1, lângă Piața Victoriei, pe un teren care aparține de Biserica Mavrogheni. PNL a răspuns apelului lor si, cu prilejul adoptării bugetului, a introdus un amendament – votat in unanimitate – pentru sustinerea acestei investiții. Acesta ar fi trebuit urmat de un protocol, pentru ca investiția sa poată începe efectiv (are toate avizele).

Ce a urmat depășește orice imaginație și orice limite ale bunului simt. Inițiatorii proiectului au fost amânați și purtați cu vorba timp de luni de zile. Într-un final, primarul sectorului 1 a acceptat introducerea acestui punct pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri, 2 iulie.

Dar asta nu e tot. Pentru că nu a reușit sa-și impună un proiect de rectificare bugetara (făcut pe genunchi, fără nicio consultare), primarul Armand Clotilde s-a răzbunat și a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi. Totul este înregistrat, iar înregistrarea e (deocamdată) disponibilă pe site-ul primăriei sectorului 1. Priviți și va minunați cum se răzbuna un primar ales pe copiii cu Sindrom Down. Fără nicio justificare, fără nicio explicație. Cum este posibil așa ceva??!!

Solicit public acestui primar sa își ceara scuze în fața acestor copii, a părinților lor și a tuturor cetățenilor sectorului 1! RUȘINE! Am înțeles ca politica se face după mintea unora doar cu scandal și răzbunări, dar totul are o limita. Iar administrația are nevoie de proiecte care sa rezolve nevoile oamenilor.

Ca urmare a acestui comportament abuziv a primarului în funcție, viceprimarul liberal Ramona Porumb și colegii mei din consiliul local au depus astăzi un proiect de HCL pentru rezolvarea urgentă a situației. Ne vom lupta pana la capăt pentru dreptul copiilor cu Sindrom Down sa aibă acces la servicii integrate și de calitate.

Un ultim mesaj pentru primarul in funcție de la sectorul 1: linia roșie a fost depășită.”

Replica lui Armand: Terminați parodia aceasta și faceți bine să veniți la muncă

În fața criticilor ce i-au fost aduse pe pagina de Facebook a liderului PNL sector 1, Clotilde Armand a ales să dea o replică, nu oricum, ci prin intermediul unui comentariu postat la mesajul lui Burduja. Din care nu lipsesc săgețile la adresa acestuia, dar și a colegilor săi consilieri.

Iată ce a transmis Armand:

”Stimate domn,

Vă rog nu mai folosiți populismul și nu mai folosiți acești copii în luptele voastre inutile cu mine. Sunteți caraghios continuând linia aceasta. Am înțeles că vreți să vă protejați afacerile partinice din sectorul 1 cu orice risc. De la Romprest până la firmele Adp. Însă terminați parodia aceasta și faceți bine să veniți la muncă. Că nu prea îi vede nimeni pe consilierii dvs. prin primărie și nici proiecte nu aveți. Am discutat cu preotul și cu doamna arhitect despre proiect și suntem de acord cu el. Nu vă mai agitați inutil. Românii sunt sătui de tehnicile de dezinformare și o astfel de retorică amintește de epoca triștilor securiști. Când mai aveți nelămuriri mă găsiți la primărie. Sunt acolo de dimineață până seara. Numai bine”.

author avatar
Andrei Coman
803 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta ati votat, asta aveti. Acuma-i „greu de ucis”, parafrazand titlurile unor filme de succes. Apropo, de unde stie venetica ce a insemnat securittea ???

  2. Ah ah uite un soarece ah o sa zica tanti Tatoiu si o sa sara pe fotostudioul lui Boanchiș

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger