AcasăPoliticaClotilde Armand se distanțează de controversatul Doboș, acuzând un fake news. Își...

Clotilde Armand se distanțează de controversatul Doboș, acuzând un fake news. Își aduce oamenii la Primăria Sector 1

Clotilde Armand se distanțează de controversatul Doboș, acuzând un fake news. Anunță noi demiteri (foto: Facebook/Clotilde Armand)

După ce în cursul zilei trecute a vuit, pe surse, varianta că l-ar avea în vedere pe Daniel Doboș, pentru a prelua conducerea Poliției Locale Sector 1, după ce l-ar fi luat consilier, primarul Clotilde Armand a ieșit la rampă, miercuri dimineață, cu un mesaj.

Din care reiese că edilul USR se cam distanțează de Daniel Doboș, fost președinte al USR Turda, care a făcut 15 ani de închisoare în Germania, după ce a fost acuzat că a ucis doi oameni. ”Daniel Doboș nu este consilierul meu, nu a fost și nu va fi. Fiți foarte atenți: Tot ce ați citit despre această temă în ultimele 24 de ore este fake news”, susține Clotilde Armand, într-un mesaj postat pe Facebook, cu privire la fostul lider USR Tursa, de numele căruia se leagă un trecut controversat.

Pe lângă aceste explicații, Armand iese cu acuzații grave, invocând noțiunea de poliție politică. ”În alt registru: constat că responsabilii din Poliția locală continuă să mă urmărească și să-și folosească funcția publică pentru a face poliție politică. L-am demis ieri pe șeful poliției locale Sector 1. Astăzi vor pleca din Poliția Locală toți angajații care au făcut și fac poliție politică. De la primul la ultimul. Și începem curățenia cu departamentul de monitorizare”, transmite Armand, în același mesaj.

Demiteri pe bandă rulantă

Primarul sectorului 1 anunțase, marți, că s-au decis demiteri din funcții importante. ”Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși începând cu data de astăzi. Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local”, transmitea Armand, cu precizarea că ”incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție”. ”Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile”, și-a încheiat Armand postarea.

Explicațiile lui Doboș

În aprilie 2017, după ce au apărut acuzațiile la adresa sa în presa locală, Daniel Doboș anunța că se autosuspendă de la șefia filialei din Turda a partidului Uniunea Salvați România, ocazie cu care a oferit, prin intermediul unui comunicat de presă, și punctul său de vedere cu privire la cele întâmplate.

”Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian și mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidența legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viața civilă.

Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat și reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat”, susținea Doboș la acel moment.

author avatar
Andrei Coman
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger