AcasăPoliticaClotilde Armand râde în nasul PSD

Clotilde Armand râde în nasul PSD

„Partidul nu se va implica politic, dar se va alătura oricărei inițiative cetățenești pentru demiterea acesteia”, spunea liderul PSD, vizând-o în mod direct pe Clotilde Armand. Încă de la început formularea asta în limbaj politic, adică spui ceva dar de fapt nu spui, ar fi trebuit să dea de gândit multora.

1.700 de voturi câștigate de Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1. Voturi care, din câte se știe până acum, au fost furate  de contracandidatul Clotilde Armand. 11.000 de voturi care nu sunt de găsit. E de presupus că sunt voturi din partida aceluiași Tudorache, că doar nu era ca USR să le fure dacă îi erau favorabile Clotildei. S-a deschis acțiune penală și ăsta a fost rezultatul. PSD a sărit în sus de la bun început. Facem referendum și o dăm jos pe franțuzoaică dacă nu își demisia. Iar după aia facem alte alegeri. Ce mișto!

Până la referendum, PSD trebuie să adune voturile necesare pentru declanșarea acestuia. Fără o implicare politică, șansele sunt minime. „Ne vom alătura oricărei inițiative cetățenești pentru demiterea primăriței”, spunea PSD. Cum? Concret. Ca în coproducțiile petrecerilor mele din copilărie, când mama venea cu clătitele iar mătușile și bunica aduceau magiunurile? La atâta amar de vreme după alegeri, cine vrea să semneze pentru demiterea Clotildei Armand nu știe unde poate să facă. Nu există niciun cort amenajat, nici măcar un scaun și o măsuță unde să existe un cetățean care să strângă semnături. Clotilde Armand știe asta, doar e sectorul ei. Dar mai știe că operațiunea nu e chiar atât de ușoară, după cum lasă PSD să se înțeleagă.

Cred că acum se amuză, pentru că mai știe și că, deocamdată, nu este stabilit niciun referendum. Durează până ce se va hotărî data. Durează până ce se va decide, după ce trece referendumul, când vor avea loc alegerile. Și aici o luăm de la capăt, cu organizare, cu numărare, contestații și renumărare, căci singurul interes al Clotildei este să tergiverseze lucrurile. Până nu se termină tot bâlciul, nu-i trage nimeni scaunul de primar de sub fund. Are șanse să termine mandatul până ce se aștern apele. Și atunci cum să nu râdă în nas PSD, când anunță că nu se implică politic? E tot ceea ce vrea.

author avatar
Valentin Boeru