AcasăPoliticaClotilde Armand, prima reacție pe tema stării de alertă în sectorul 1:...

Clotilde Armand, prima reacție pe tema stării de alertă în sectorul 1: ”În 2-3 zile…” – VIDEO

Clotilde Armand, prima reacție pe tema stării de alertă în sectorul 1: ”În 2-3 zile...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Clotilde Armand a făcut primele declarații în fața presei, după ce s-a aflat că prefectul Capitalei a transmis Comitetului Local pentru Situații de Urgență acordul privind declararea stării de alertă în acest sector, din cauza gunoaielor. S-a întâmplat după ce ședința Consiliului Local pe care primarul Armand o convocase ”de îndată” pentru vineri, 23 iulie, la ora 12, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

”O să fie stare de alertă, pentru că este necesară starea de alertă. O să facem curat în sectorul 1. Trebuie să fie o achiziție publică, care se va desfășura în 2-3 zile, o să putem avea alt salubrist. Vom rezolva situația aceasta de colaps a servicului public”, a declarat primarul.

Răspunzând unei întrebări de la presă, Clotilde Armand a punctat: ”Eu nu m-am gândit la niciun operator, nu mă interesează operatorul, mă interesează să avem continuitate”.

”Starea de alertă este descrisă prin lege, o să avem nevoie de câteva zile (…) pentru a avea un alt operator care va continua serviciul public”, a mai declarat primarul sectorului 1.

Ședința ”de îndată”, fără cvorum

Vă amintim că primarul Armand convocase pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o ședință ”de îndată” a Consiliului Local ”pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”, din câte a anunțat Primăria Sectorului 1, joi seară, pe 22 iulie, via Facebook.

Dar și faptul că decizia prefectului Capitalei a venit după ce miercuri seară se aflase despre solicitarea venită din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1, aceea de a cere Prefecturii București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, ”din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA”.

223 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mama mi-a spus ca acum o luna Negoita se lauda ca nu se plateste taxa de gunoi. Acum au inceput sa apara somatiile pentru incheierea de contracte cu firma primariei
    In Sectorul 3 dupa ce ca nu se matura strazile, gunoiul se ridica 1 data pe saptamana la case, masinile de gunoi insa se plimba tot timpul pe strazile cu case , nu se stie de ce.
    La blocuri se matura, gunoiul se ridica de 2 ori pe saptamana. Pe vremea Rosalului nu erau strazile nematurate si pline de buruieni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger