AcasăPoliticaClotilde Armand ne toarnă asfalt. Chiar dacă nu vrem

Clotilde Armand ne toarnă asfalt. Chiar dacă nu vrem

Angajații ROMPREST îi bat obrazul edilului sectorului 1, Clotilde Armand: ”Ar trebui să vă fie rușine, Doamna Primar!”

Dacă o asculți cu ochii închiși, riști să-ți devină simpatică. Dacă îi deschizi, cam tot pe acolo. Dar asta era valabil acum vreo patru ani, când graseiatul în politică era o premieră. Totul e să nu-i urmărești evoluția în coproducția româno-franceză de administrare a ce-i pică în mână. Clotilde Armand, căci despre ea e zic, a rămas în zona de asfalt ce trebuie turnat peste tot.

Doamna Armand încă mai vrea să fie primar. Nu se știe de ce. Populația nu i-a cerut-o. Seamănă cu epopeea de acum patru ani, când la fel a vrut. Nici atunci nu i-a cerut-o cineva, dar așa a simțit ea nevoia. Nu se știe de ce. Era gata-gata să câștige, spune ea. Nu se știe de ce, căci rezultatele arătau altceva.

O alee peste Herăstrău se poate?

Proiecte grandioase, vorbe mari. Nu se știe de ce atâtea cuvinte pentru ceea ce, de fapt, nu s-a mai întâmplat. Ar fi prins bine niște proiecte IT pe care le avea în cap atunci și care se desfășurau în mintea ei precum poteca rutieră Bechtel, despre care, dacă o întrebi de ce-a murit, are răspunsul pregătit încă din liceu? Nici asta nu se știe. Dar pasiunea pentru asfalt a rămas, numai că românii din Sectorul 1 sunt reticenți. Nu că nu ar vrea asfalt. Nu o vor pe Clotilde. Eu cred că au citit editorialul de acum patru ani al colegului meu, Răzvan Boanchiș, din care or fi reținut doar că numele ei, „Armand, se regăsește în multe romane franțuzești, ca valet”. Am citat cu virgule aproximative. Păcat, acolo e mai mult adevăr decât Clotilde. E și cu Nicușor Dan.

„Poartă un nume destinat slugărniciei”, mai ciupesc eu pe sărite de la Răzvan. Nu se știe de ce, pentru că scriitori francezi au putut mai mult decât atât. Jenant, să nu-și imagineze ei că doamna Clotilde, peste niște ani buni, urma să-și exprime voința de a ne turna asfalt? Zău așa! Programul de asfalt, că nu știu cum să-i spun altfel, a devenit o obsesie pentru cei care ne vor binele, chiar dacă pe noi nu ne pasionează asta. Dacă doamna Armand ar putea turna asfalt pe apa din Herăstrău, m-ar tenta să o votez. Mi-e lene să ocolesc lacul ca să ajung la cârciuma preferată. Pe când așa, să torni asfalt doar ca să devii primar nu mi se pare o sfârâială. Și nici să ajungi primar numai pentru a turna asfalt. Sigur, doamna Clotilde mai are și alte proiecte. Nu se știe de ce. Pe cine ar interesa planurile ei nu stă în Sectorul 1. La asta nu s-a gândit deloc doamna Armand. Nu se știe de ce.

author avatar
Valentin Boeru
1.211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger