AcasăPoliticaClotilde Armand, jumătate primar și jumătate ce?

Clotilde Armand, jumătate primar și jumătate ce?

Obrăznicătura Clotilde, scriam săptămâna trecută, are un graseiat de care nimeni de pe malurile Dâmboviței nu este în stare. De azi și până mâine, însă, va avea un graseiat unic în lume. Combinat cu un tremolo care nu-i mai vine din gât, ci din decizia judecătorilor de a amâna pronunțarea în scandalul de la Primăria Sectorului 1.

O iubește lumea, domne, o iubește de a băgat-o în saci. Nu este o răutate, este o realitate prin care a trecut și acum patru ani. Clotilde, te pupăm și te iubim, și pac cu ea în urnă. De acolo, pleacă în saci, unde își stabilește domiciliul temporar până ce comitete și comiții stabilesc dacă a câștigat ea sau adversarul. Ea era primar de la început, de când a deschis gura în campanie. Așa a fost și acum patru ani, numai că la numărătoare i-au dat cu voturile peste ochi. Peste „r”-ul ei franțuzesc am vrut să zic. Și anul acesta au iubit-o poporenii de au trimis-o în saci. Când s-au închis urnele, a decretat că e deja primar. Apoi, când toată țara vedea cum se ciordește la vot, graseiatul i-a devenit un huruit ca de motor de mașină grea. A găsit imediat explicația, de parcă se adresa unui popor de oi. De vină este ăla care a asigurat-o că nicio cameră de supraveghere nu funcționează. Dar tot primar era, până să apuce vreo autoritate să deschidă gura. Chiar dacă doar pe jumătate, cu accent grav, tot primar se numește.

Scandal, avocați și un flagrant la furăciune care nu a impresionat prea tare, probabil că nu avea subtitrare și în franceză. E greu acum să se decidă care jumătate lipsește pentru a fi primar plin. Jumătatea de sus? Jumătatea care nu vrea să-i recunoască victoria? A doua jumătate a deciziei pe care o va emite Judecătoria Sectorului 1? Zic așa pentru că prima parte este redactată. Se mai așteaptă ceva? Un telefon? Un „intervenț” de ultim moment? Un „ofert” care nu poate fi refuzat? Moment unice în istoria alegerilor din România. Jumătate de primar există, dar cealaltă jumătate a rămas descoperită, de i se vede USR-ul și tupeul . Cred că știu. Este jumătate primar și jumătate minciună. Se va legaliza mâine.

author avatar
Valentin Boeru
3.182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger