AcasăPoliticaClotilde Armand confundă primăria cu tomberonul

Clotilde Armand confundă primăria cu tomberonul

Franțuzoaica a dat de dracul. Nu chiar până la capăt, dar nici mult nu mai are. Polițiștii care numără din nou voturile de la alegerile locale au găsit-o cu plus în gestiune. Ca pe vremuri, când Economicu’ dădea buzna peste mandatari, le scotea brânza din butoaie, o cântărea și le găsea sutele de kilograme nefacturate. 8 kilograme ori 50 de putini și uite cum apărea vaca aia care le-a vârât aproape jumătate de tonă fără acte. Gestionarii dădeau vina pe animal, că nu e brânza lor, ci a vacii care a lăsat-o la păstrare. Clotilde , însă, nu are nicio scuză și nici vreo vacă pe care să dea vina nu a găsit.

Dan Tudorache a spus de la început că alegerile au fost fraudate

Până acum, Clotilde Aguadelupei are peste 1.200 de voturi despre care nu poate spune cum de au apărut pe liste în dreptul ei. Mai sunt de luat la mână încă vreo 200 de saci și diferența tot crește. Ar fi aproape voturile despre care Tudorache, fostul primar, spunea că îi lipsesc. În mod cert, nici comisia care le-a numărat prima dată nu va putea spune cum de nu le-a văzut. Iar magistratul care a validat alegerile va da vina pe Covid, care ba îl lăsa, ba îl lua de la zi la alta, ca apoi s-o ia de la capăt. Nenorocită boală. Și tocmai de alegeri.

„Micul Paris”, ca o groapă de gunoi

Frauda încă nu este stabilită. Mai durează, dar din putini se scurge deja zerul care pute. Pute a penal și udă la picioare partidul lui Barna. O udă și pe madam Armand, simulacrul de primar care ne turna gogoși despre aerul curat, despre verdeață și despre „Micul Paris” pe care vrea să-l facă din Sectorul 1. După o lună de gunoaie nestrânse, încep să-i bănuiesc pe francezi că nu erau prea fericiți nici ei. Fericită era doar Coana Clotilde, cu realizările pe care le trâmbița la orice intersecție de presă.

Camera era de vină pentru că i a surprins când răscoleau prin sacii cu voturi

Turna pietriș în Herăstrău, zicând că este „Promenada Procreării”. Nu știu cum se „procreează” franțujii printre boscheți și gunoaie, la români lucrurile sunt mai simple. N-au condiții, o „procreează” verbal pe primăriță și se mai liniștesc. După care o iau de la capăt, căci românul e potent și și-a adus aminte de promisiunile cu școlile europene pe care ea le plănuia, de parcurile inventate și de alte perversiuni. Rămas cu vrerea în vânt, îi va cere socoteală Clotildei în scurt timp.

Ce are una cu alta?

Acum, franțuzoaica parfumată direct din putina voturilor a schimbat foaia. Se dă de gol ca atunci când țipa peste tot că ei i s-a spus că nu funcționează camera de supraveghere din biroul cu sacii de vot. Iese pe toate posturile și se isterizează că toate instanțele au declarat-o primar și că n-a fraudat alegerile.

Referendum și sigur alegeri

Desigur, numai că nu se potrivesc la socoteală peste 1.200 de voturi. Apoi, ca să completeze tabloul, îl bagă pe Tudorache în cofă, mutând centrul de greutate pe șmecheriile făcute de acesta, pe aurul găsit la percheziție și pe banii dați televiziunilor pentru publicitate mascată. Ori e turbată de furie că a ieșit potlogăria la iveală ori simte că se apropie vremea să dea cu subsemnatul. Dar, dincolo de asta, ce legătură este între pretinsa mită mascată data presei și voturile care nu-i aparțin? Dar între aurul lui Dan Tudorache și băieții care se plimbau nestingheriți, vămuind sacii cu voturi? Prea ne ia de proști.

Mai vrea să fie primar?

Nasol momentul ăsta cu voturile. A căzut exact când neomarxiștilor li se cântă prohodul și nimeni nu mai dă doi bani pe ei. Nu mai iese nici dracul să pună pieptul la bătaie pentru ea. Și chiar dacă ar ieși, ce să spună? Că PSD este de vină? Marcel Ciolacu a reacționat repede, spunând că se va face un referendum în Sectorul 1 pentru reluarea alegerilor. E limpede că sunt necesare. Iar asta ar însemna o înfrângere totală a Clotildei, dacă va mai avea tupeul să-și depună candidatura. Dar și pentru USR, care va coborî vertiginos în topul credibilității. Despre ce ar putea să vorbească prețiosul bebeluș alb din Caraibe într-o presupusă campanie? Despre școli? Despre spitale? Despre burse acordate elevilor? N-a făcut nimic în privința lor. A distrus sau a tăiat totul de pe listă. Are o singură preocupare, să răscolească în arhivele Primăriei în speranța că-i va mai putea atârna lui Tudorache și alte acuze. Clotilde, ploaia vieții mele pe o grămadă de gunoi, ai încurcat putinile. Primarii fac altceva.

author avatar
Valentin Boeru
3.151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger