AcasăPoliticaClotilde, actele „vorbește”

Clotilde, actele „vorbește”

Procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție au decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1. Dacă iese urât, ce-o să spună Clotilde Armand, pentru care începusem să fac o pasiune? Tocmai acum, când îi admiram limba gimnastică, să-i facă ăștia belele?

Ce-a făcut primărița rău? A precizat de la început că i s-a spus că nu funcționează camerele de supraveghere. Ce vină are ea că niște unii voiau să aranjeze mai estetic buletinele de vot în saci? Se putea opune dorinței de frumos pe care, altminteri, copiii #rezist o manifestă la orice pas? De vină este Tudorache, comunistul ăla care nu a înțeles că trebuie să se dea la o parte ca să-i poată ocupa ea locul. Nu e chiar plăcut pentru ea în zilele ce urmează. Vor urma crize de nervi la televiziunile care n-au rating. Și va fi cu atât mai neplăcut când se va constata că lipsesc voturi. Niște sute? Niște mii? Să o ajute cineva, totuși. Nu poate rămâne fără primărie tocmai acum, când avea în cap să construiască aleea aia pe care să procreăm. Parcă așa zicea.

La români e o vorbă. „Viața este aspră, oamenii e fiare, actele vorbește, scapă cine moare”. Clotilde nu a auzit de ea, dar poată să vadă cum e. Chiar dacă nu mai sunt, actele tot „vorbește”. Asta nu o să înțeleagă ea niciodată, cum să pui bază pe ceea ce nu mai există? Îi vor explica procurorii cum devine chestiunea. Și dacă va fi să fie fraudă, nu știu cum se spune în franceză, dar în română îi zice „madam, ai îmbulinat-o!”. Probabil că se vor repeta alegerile. Iar asta anunță un dezastru pentru ea. După ce și-a pus în cap mai toți locuitorii Sectorului 1, dracu’ o mai votează. După ce a făcut talente, cum zic băieții din Dămăroaia, ba cu gunoaiele, ba cu de opt ori mai mult la autorizația de parcare, cine se mai uită la ea? Taie finanțările pentru spitale și licee, taie bursele elevilor și vrea să redevină primar? Și ce-o să spună în campania electorală, dacă s-o mai face? Că va face alegeri la care va verifica personal dacă sunt închise camerele de supraveghere? Nu ar mira pe nimeni atât tupeu. Cred, însă, că nici măcar nu se va putea apropia de urnă. Și nici de primărie. Lumea e nervoasă din cale afară. Să n-avem vorbe că i-a stricat coafura vreo piatră. Suntem departe de francezi, n-avem Luvru. Dar avem țintă.

author avatar
Valentin Boeru
2.665 afisari

10 COMENTARII

  1. La urmatoarea numaratoare a voturilor Clotilde mai obtine zece procente in plus fata de cele cu care a castigat , procurorul ala are scheleti in fiset .

      • Zap sarmaua zburlita , iar sunt la produs in boschetii din spatele garii Tiraspol , am falcile umflate ca hamsterii si rozeta fliu-fliu de la prelucrarile prin aschiere . Nenorocirea este ca am ramas fara vaselina de tanc , cu mitilic nu da randament ….

  2. Dacă SIIJ își va finaliza intențiile si va proceda la renumararea voturilor, Clotilde va da piept cu destinul dușmănos care i-a hărăzit doar câteva luni in funcția de edil al Sectorului unu.
    Surprinzătoare răsturnare de situație pentru bebelușa din Guadelupe. Da’ poate află cum e cu legea bumerangului și ce buni țintași sunt românii, chiar dacă nu au văzut Luvru…

  3. Expresia cu ”bebelusa alba din Guadelupe” apartine lui Adina Alberts pe facebook , bebelusa nascuta la Galati , a primit si un articol cadou ,( articol ce merita recitit ), chiar de la publicatia asta : NATIONAL.RO , 20-06-2013, ora 20:45 , articol de Dan Bratu : ” VIOREL CATARAMA SI ADINA ALBERTS – DE LA PUSCARIE , LA CASATORIE ”. Gata , am elucidat si misterul Damei de Pica !

  4. La români e multe vorbe, par example putem spune fara sa greșim ca ” Clotilda a lovit un cal in pia.ă” sau o alta fata a imbulinarii menționata de autor, ” Clotilda, ai belit-o „, nasol rau !

  5. La romani E multe vorbe , la mancurti ca mine sunt mai putine , noi executam mataniile cu fruntea la buric in surdina , rar scapam cate un galgait ….

  6. Vedeti-va de treaba ; frantuzoaicei nu i se va intampla nimic. Ordinul e venit de sus si dinafara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger