AcasăPoliticaClaudiu Năsui drege busuiocul după ce a fost amenințat cu moțiunea. A...

Claudiu Năsui drege busuiocul după ce a fost amenințat cu moțiunea. A depus plângere penală la DNA

Claudiu NasuiClaudiu Năsui drege busuiocul după ce a fost amenințat cu moțiunea. A depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, spune că a luat act de anunțul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva sa în Parlament.

Oficialul a mai spus că a depus o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupție în cazul granturilor acordate IMM-urilor (Măsura 3), de comun acord cu premierul Florin Cîțu.

„Am luat act de anunțul președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva mea în Parlament. Am văzut și motivul., precizează ministrul, într-un comunicat de presă.

Marcel Ciolacu îl acuză pe Năsui că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3), iar în calitate de administrator a putut să intervină” în procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii. De pe altă parte, ministrul susține că nu este nicio problemă.

Acesta susține că a vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile. „Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi.”, a mai spus Năsui.

Năsui spune că va merge în Parlament cu dovezi

Zilele în care a accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea, spune el. „Așadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul in care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS”, a afirmat Claudiu Năsui.

Acesta a declarat din nou că în momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, a anunțat imediat. „Am cerut oprirea accesului la platformă și am emis un comunicat legat de această acțiune în aceeași zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului”, a spus ministrul.

author avatar
Andreea Vlad
342 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da de lozinca – FARA ABONATI LA BUGETUL STATULUI – cum ramane ?
    Era valabila doar pentru PSD ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger