AcasăPoliticaClaudiu Bleonț a detonat "nucleara" în privinţa lui Dan Puric: "E colaborator...

Claudiu Bleonț a detonat „nucleara” în privinţa lui Dan Puric: „E colaborator al Securităţii de la 17 ani, a fost turnător!” (VIDEO)

Ceartă între actori. Conflict în generaţia veche, cu reminiscenţe ale comunismului. Claudiu Bleonț a ieşit cu un atac cu talpa înainte la Dan Puric.

Printre altele, despre colegul său, militant politic de extremă dreapta, Bleonț a spus că a fost ani buni colaborator al securității, efectuând chiar și vizite în Coreea alături de fiul fostului dictator Nicolae Ceaușeșcu, Nicu.

Claudiu Bleonț spune că Puric „vinde stalinism sub formă de margarină”

Actorul este de părere că Dan Puric nu ține cu românii, deși dorește să devină președintele țării.

„Tu ai spus de colegul meu, Dan Puric, că e degradant să joci în telenovele, corect? Dar nu cumva e degradant ca el, de nu știu câți ani, să se ducă să spună că nu are încredere în clasa conducătoare și să aud, de exemplu, că el bate câmpii ca lumea să zică „Mamă, iată un apostol al României” și noi de fapt să știm despre Dan Puric că este colaborator cu Securitatea de la 17 ani, că a fost turnător, mai știm că a plecat cu Nicușor Ceaușescu în Coreea de Nord și că el vinde românilor stalinism sub formă de margarină”, a declarat Claudiu Bleonț la emisiunea „40 de întrebări”, moderată de Denise Rifai, la Kanal D.

@40deintrebari.kanald Uneori, întrebările cele mai simple declanșează răspunsuri complexe. 👤 Claudiu Bleonț #kanaldromania #40deintrebari #ShowBiz ♬ original sound – 40deîntrebăricuDeniseRifai

Cine e ăla care îndrăznește să spună că nu e bine că suntem în UE și în NATO, să mori tu? Și vrei să te muște stalinismul? Nu ți-a ajuns?

Nu te-ai deșteptat? Ce fac cu sfinții, la care el face, Dan Puric, raport? Ce faci cu sfinții închisorilor, închiși de români, chinuiți și schingiuiți de români, pentru că ei credeau într-o altă teorie.

Mama nu a făcut școală pentru că era de origine nesănătoasă, fata popii. Să nu-l aud! Mai vrea să candideze și la președenție”, a mai afirmat reputatul actor.

Ce spune Puric despre o candidatură la prezidențiale

Artistul a anunțat că inițial nu a avut în plan o astfel de decizie. Și că intenția sa a fost de a aduce bucurie oamenilor, într-un context de „depresie generală”.

S-au speriat (nr. politicienii). Intenția mea nu a fost chiar asta. A fost să aduc bucurie oamenilor într-un context de depresie generală de cădere și de confuzie, de mâl sufletesc și oamenii s-au bucurat mult.

A doua zi am văzut că e foarte multă vulnerabilitate în societatea românească și vă dați seama în ce hal a ajuns puterea la noi dacă ei se tem de un puric. E situația gravă”, a declarat Dan Puric, luni seară, 19 februarie, la Antena 3.

Actorul a subliniat că nu are în calcul o candidatură politică, dar a fost „băgat” în această situație și se simte responsabil față de disperarea oamenilor.

„Eu de 25, de 30 de ani merg prin sate, prin orașe, mă întâlnesc cu oamenii, cu România profundă, de care cei de sus habar n-au. Nici nu știu. E o Românie excepțională, dar suferindă.

Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură. Ce mă fac eu cu disperarea acestor oameni?”, a adăugat Dan Puric.

Puric a mai spus că „nu un președinte salvează România astăzi, ci o stare de spirit”.

author avatar
Andrei Ștefan