AcasăPoliticaClanul Biden și istoria unei legături strânse cu Ucraina

Clanul Biden și istoria unei legături strânse cu Ucraina

Știrea momentului în presa internațională este recunoașterea vinovăției de către Hunter Biden în două dosare instrumentate de agenții federali. Însă, nu vorbim despre cazuri grele, ca subiectul mitei încasate din Ucraina sau dovezile incriminatorii descoperite în laptopul personal. Publicului i s-au aruncat firimituri – o poseie de arme și niște taxe infime neachitate. Puțin, foarte puțin pentru un personaj de anvergura fiului președintelui Americii.

Procurorul David Weiss a ieșit public și a spus că Hunter Biden a acceptat să pledeze vinovat pentru două acuzații de infracțiune federală vizând evaziunea fiscală și să încheie un acord cu Departamentul de Justiție pentru o acuzație de deținere a unei arme de foc.

Vorbim despre o anchetă federală care a durat cinci ani! Atât le-au trebuit agenților să dovedească faptul că fiul președintelui Americii, un dependent de droguri (a recunoscut singur asta), deține arme de foc, încălcând legile federale.

„Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli pe care le-a făcut în timpul unei perioade de tulburări și dependență din viața lui. Așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă mai departe”, a declarat avocatul său, Christopher Clark, care, indirect, a recunoscut că fiul președintelui se luptă în continuare să scape de dependența de stupefiante.

Cum spuneam, acestea sunt doar găinării. În CV-ul primului copil de președinte al SUA din istorie anchetat și inculpat de agenți federali se găsesc adevărate „delicatese” pentru justiție, dacă se merge cu ancheta „all the way”, cum zic americanii. Vorbim despre (potențiale) încălcări ale legilor privind impozitele și spălarea banilor în afacerile sale cu China, (presupusă) mită luată în Ucraina, de la un oligarh extrem de puternic și controversat etc.

Are FBI înregistrări care-l incriminează pe Joe Biden?

Și, cu republicanii aflați pe cai mari după alegerile intermediare din 2022, nu-i exclus să avem surprize. Mai zilele trecute senatorul Chuck Grassley a dezvăluit în Congres că, potrivit unor dovezi obținute de la FBI și văzute chiar de el, „un cetățean străin care i-a mituit pe Joe și Hunter Biden are 17 înregistrări audio ale conversațiilor purtate cu cei doi”.

„Cetățeanul străin” despre care vorbește senatorul Grassley este nimeni altul decât Mykola Zlochevsky, unul dintre cei mai puternici oligarhi, patronul gigantului Burisma, companie de gaze naturale care l-a avut pe statul de plată chiar pe Hunter Biden.

Zlochevsky a fost mult timp ținta investigațiilor, până când legăturile sale cu familia Biden i-au adus liniștea. A fost propulsat chiar ministru la Kiev (al Resurselor Naturale, evident). În aprilie 2014, Viktor Pshonka, pe atunci procuror general al Ucrainei, a lansat o anchetă asupra lui Zlochevsky pentru acuzații legate de evaziune fiscală și spălare de bani. Imediat, la câteva zile distanță, Consiliul de Administrație al Burisma l-a numit director (CEO) pe Hunter Biden, fiul vicepreședintelui american de atunci (și președintele de astăzi), Joe Biden! Se spune că Zlochevsky îl plătea cu 80.000 de dolari lunar pe Biden jr.

Cooptarea lui Hunter Biden în conducerea Burisma a avut loc imediat după ancheta anunțată de procurol-șef și la nici două luni după „Maidanul” care l-a alungat de la putere pe președintele Viktor Ianukovici, înlăturat și forțat să fugă din țară. Așa-zisa revoluție de la Kiev a fost descrisă de mulți experți drept o lovitură de stat susținută de SUA pentru răsturnarea unui regim pro-rus.

Dar legăturile clanului Biden cu Ucraina au fost mult mai profunde. Bătrânul Joe și-a infiltrat protejatul, pe Amos Hochstein, în conducerea Consiliului de Supraveghere al Naftogaz, cea mai mare companie de petrol și gaze din Ucraina, de asemenea, și ea implicată, într-o serie de scandaluri. A făcut vâlvă dezvăluirea unui parlamentar ucrainean referitoare la o rețea de corupție țesută în jurul Naftogaz. Mărturia politicianului de la Kiev a inclus (presupuse) înregistrări audio cu vicepreședintele american de atunci, Joe Biden, oferind ex-președintelui Petro Poroșenko suma de un miliard de dolari, ca parte a unei negocieri secrete, pentru demiterea procurorului general al Ucrainei, Viktor Shokin, care investiga activitățile derulate de Hunter Biden la vecinii noștri.

Între timp, toate aceste acuzații par să fie confirmate de știrile recente apărute cu privire la scurgerile de informații din interiorul FBI, referitoare la anchetarea legăturilor lui Hunter Biden cu Ucraina.

Despre implicarea numelui Biden în bio-laboratoarele americane din Ucraina și afacerile derulate pe axa Dragon Capital (companie ucraineană de investiții) – BlackRock (cel mai mare fond de investiții din lume) am mai scris

Pe când fiul său era director la Burisma, Joe Biden devenea un fel de conducător din umbră al Ucrainei, cum l-a numit presa de la Kiev în acea perioadă. Vicepreședintele SUA ajunsese „omul de referință” al lui Barack Obama în Ucraina și era un personaj care vizita frecvent Kievul, chiar el admițând că a zburat în această țară „de o duzină de ori” între 2014 și 2016.

Departe de a fi o preocupare doar pentru autoritățile polițienești și procurorii din Ucraina și SUA (ca să nu mai vorbim de tabloidele de pretutindeni), legăturile clanului Biden cu Ucraina au implicații geopolitice și geoeconomice profunde, care pun într-o cu totul altă lumină extinderea conflictului ruso-ucrainean din Donbas.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.009 afisari

13 COMENTARII

  1. In ce lumina ce Hunter a atacat Ucraina taso sau Putin?
    Daca e coruptie procurorul american il va aresta pe Hunter ca pe Donald.

    • Clar ti a spus tie televizorul? Nu? Nu stii sa citești un articol dar sa mai înțelegi niste dedesubturi. Aici vorbim de cea mai nenorocita si criminala familie din lume, Biden

  2. ASAZISUL „REGIM BIDEN” ESTE DOAR CIRC………..DE FAPT CONDUCE GRUPUL D A V O S

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger