AcasăItaliaCLANUL BIDEN - sex, droguri, bani și legături dubioase cu rușii

CLANUL BIDEN – sex, droguri, bani și legături dubioase cu rușii

bideniCum s-au folosit Bidenii de companii-fantomă ca să se îmbogățească. Au făcut afaceri și cu români

În timp ce „Papa Joe” plimbă ursul prin Europa, încercând să mai strângă lesa obraznicului Zelenski, acasă, în State, clanul Biden își vede nestingherit de treabă. Adică, de afaceri și legături dubioase cu rușii, de droguri, sex și prostituție. Cumva, la astfel de apucături, și scandalurile fac parte din meniu, așa că 2023 a debutat, cum altfel, cu dezvăluiri despre „combinațiile” beizadelei Hunter.

Dar în peisaj, după cum o să vedem, mai apare un personaj, a cărui poveste ajută la conturarea unei imagini cât mai fidele a familiei prezidențiale americane.

Ce legătură este între Hunter Biden și Oleg Deripaska

Hunter Biden, legături cu oligarhul rus Oleg Deripaska, implicat în recenta acuzare a fostului agent federal Charles McGonigal. Acesta din urmă, până nu demult șef al unei divizii neoficiale de spionaj din cadrul FBI (cu sediul la New York), zice-se că ar fi fost cumpărat de Deripaska, oferind informații confidențiale miliardarului rus.

Presa nealiniată (încă) ordinului pe linie dat de la Washington relatează că în laptopul pierdut de Hunter Biden s-au găsit e-mailuri în care fiul președintelui SUA încearcă să vândă informații despre Oleg Deripaska unei firme americane de aluminiu, Alcoa, care tocmai semnase un parteneriat cu gigantul Rusal (firma lui Deripaska, fondată în 2000). Astfel, beizadeaua de la Casa Albă, care și-a băgat nasul pudrat și prin Ucraina, agitând suficient de mult apele pe la Kiev încât cazul să ajungă în Congresul SUA, s-a oferit să „vândă Alcoa analize statistice ale riscurilor politice și corporative” referitoare la o colaborare cu Oleg Deripaska, după cum arată e-mailurile lui Hunter Biden.

Potrivit jurnaliștilor americani, informațiile pe care voia să le vândă Hunter Biden, pe vremea când tatăl său era vicepreședintele SUA, includeau o listă a elitelor de rang similar din Rusia, harta tuturor rețelelor lui Oleg Deripaska – legături și interacțiuni cu alți afaceriști ruși, țările în care opera Rusal etc. Prețul de vânzare negociat de Hunter Biden: 25.000 de dolari pentru informații seci, fără „substanță”, sau 55.000 de dolari pentru „o analiză rafinată”, după cum scrie presa din State.

Totuși, se pare că afacerea a picat deoarece reprezentanții firmei Alcoa nu au considerat că „analiza datelor valorează 55.000 de dolari”.

În 2018, Oleg Deripaska a fost pus pe „lista neagră” de americani, fiind acuzat, printre altele, că „a acționat sau a pretins că a acționat în numele, direct sau indirect, al unui înalt oficial al Guvernului Federației Ruse, dar și pentru că a activat în sectorul energetic al economiei ruse”, potrivit unui rechizitoriu al Departamentului Justiției.

Mai departe, dovezile găsite în laptopul lui Hunter Biden vorbesc despre legăturile sale cu Charles McGonigal, informatorul cumpărat de Deripaska, Agron Neza, un spion albanez, și Dorian Ducka, consilierul fostului prim-ministru de la Tirana. „Dorian a fost un real ajutor la început, așa că ar trebui să luăm în considerare modul în care îl includem în plăți”, este un email primit de Hunter de la James Gilliar, partenerul său de afaceri. „În niciun caz nu o facem!”, a răspuns înapoi fiul lui Joe Biden.

James Biden, trafic de influență?

Dacă Joe Biden este compromis de tranzacțiile familiei sale, aceasta este o amenințare la adresa securității naționale, susțin republicanii.

Atacul lor vine după ultimele dezvăluiri, dar cele mai noi nu-l vizează pe Hunter, ci îl au în prim-plan pe James. James Biden este fratele președintelui și asupra lui planează suspiciunea că ar fi făcut uz de numele său și influența fratelui pentru a ajuta o firmă de construcții din Philadelphia să încheie un acord cu Guvernul Arabiei Saudite.

Potrivit Daily Mail, documentele descoperite de jurnaliști sugerează că unul societatea din Philadelphia l-a angajat pe James datorită numelui său de familie, el fiind, la vremea respectivă, fratele vicepreședintelui SUA, al doilea cel mai puternic om din America. Hill International i-a cerut lui James Biden să negocieze un acord secret cu saudiții, iar fratele vicepreședintelui trebuia să convingă Riadul să plătească 140 de milioane de dolari pentru o fabrică de desalinizare construită de americani.

Toate aceste dezvăluiri vin în timp ce Comitetul pentru supraveghere și responsabilitate al Camerei Reprezentanților, condusă de republicani, continuă să cerceteze afacerile derulate de clanul Biden. „Sunt tot mai multe dovezi că familia Biden a folosit numele președintelui Joe Biden pentru a face tranzacții în întreaga lume și pentru a se îmbogăți”, a tunat republicanul James Comer.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor