AcasăPoliticaCiudăţenia preţului plafonat la energie: faci economie acum, dar te bucuri de...

Ciudăţenia preţului plafonat la energie: faci economie acum, dar te bucuri de o factură mică mult mai trziu. Planul lui Ciolacu

Bulgaria a plafonat prețurile pentru energia termică și electrică pe perioada iernii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie va primi, săptămâna viitoare, raport în comisiile de specialitate din Senat.

În prevederile actului normativ vor fi introduse instituțiile de cult, serviciile publice, dar şi companiile de transport public pentru a beneficia de plafonarea preţurilor.

Ciolacu vrea preţ plafonat în timp real

Referitor la propunerea ca plafonarea să se raporteze la consumul din 2021, Marcel Ciolacu a spus: „Am văzut, au venit mai multe variante. Așteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real. Nu pot să îți cer să faci economie și tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus luni că trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare, referitor la faptul că preţurile se raportează la consumul de anul trecut şi mulţi consumatori s-au plâns că acest lucru nu încurajează reducerea consumului.

Eu cred că fiecare care vrea să facă economie trebuie să facă. Eu cred ca trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare. Este un consum care nu a fost limitat de preţ, a fost un consum normal în 2021. Nu un consum mai mic.

Dacă în loc de 300KW, consumă 255 KW, plăteşte mai puţin. Este clar că este încurajat, dar trebuie să găsim şi o modalitate de bonificaţie”, a adăugat Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan