AcasăPoliticaCiucă, somat să demită „de îndată” un ministru din Guvern. Cioloș: ”Compromite...

Ciucă, somat să demită „de îndată” un ministru din Guvern. Cioloș: ”Compromite iremediabil funcția”

Ciucă, somat să demită „de îndată” un ministru din Guvern. Cioloș: ”Compromite iremediabil funcția”Ciucă, somat să demită „de îndată” un ministru din Guvern. Cioloș: ”Compromite iremediabil funcția” (sursa foto: facebook/Guvernul României)

Liderul USR a ieșit la rampă cu un mesaj tranșat adresat lui Nicolae Ciucă, în calitatea acestuia de șef al Guvernului, prin care îi solicită să-l demită cât mai rapid posibil pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Supărarea lui Dacian Cioloș este ațintită, așadar, asupra liberalului Florin Roman, cel care ocupă fotoliul de ministru al Cercetării în Executivul Ciucă.

Cioloș: „Se dovedește a fi un impostor mărunt”

(sursa foto: facebook/Dacian Cioloș)

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat.

Felicitări ziariștilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master”, susține Cioloș, într-un mesaj transmis miercuri, 15 decembrie, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării”

Adresându-se actualului șef al Executivului, fostul premier Cioloș caută să explice de ce consideră că s-ar impune schimbarea cât mai rapid a actualului ministru al Cercetării.

„Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl mențineți în post, Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocrație și competență pentru orice tânăr care și-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetățean normal din această țară care nu a fentat școala. Dați-l afară!”, transmite Cioloș.

Cum se apără ministrul

(sursa foto: facebook/Florin Roman)

Săptămâna trecută, liberalul aflat în fotoliul ministerial a demontat acuzația ce i se aduce. „Plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondata.

Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul disertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, susținea Florin Roman, pe aceeași rețea de socializare, în 9 decembrie.

La acea dată, liberalul aflat în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării anunța că nu va mai comenta public pe acest subiect. „Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzații nefondate”, a conchis Roman.

241 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger