AcasăPoliticaCiucă, propunerea PNL de premier. Cîțu, anunț după discuțiile cu Iohannis: „Este...

Ciucă, propunerea PNL de premier. Cîțu, anunț după discuțiile cu Iohannis: „Este o propunere pe care eu am…” – VIDEO

După ce au discutat cu Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de joi, liberalii din cadrul delegației care au mers la Cotroceni au ajuns la sediul PNL-ului, de unde Florin Cîțu a făcut o serie de precizări.

Nu puțini au fost cei care au remarcat că Nicolae Ciucă – varianta de premier din partea PNL-ului – nu a fost prezent la aceste declarații.

De altfel, Florin Cîțu a anunțat că PNL a mers la consultările de joi ”cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid și a putea să gestionăm situația din sănătate”.

Cîțu: Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor

Și că Partidul Național Liberal l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier, „într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat și până acum această situație, de la UDMR”, din câte a mai precizat Cîțu.

„În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid”, a mai punctat liderul PNL.

Cîțu:Eu am făcut propunerea colegilor mei

În contextul propunerii lui Ciucă drept variantă de premier, Cîțu a fost întrebat dacă aceasta a venit din partea președintelui Iohannis.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Național, care venea pentru a debloca această criză politică. (…) Este mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline. (…) Eu am făcut propunerea colegilor mei, în PNL, o propunere care a fost acceptată de BPN, în unanimitate”, a susținut Cîțu.

Vă amintim că liberalii au deschis seria de consultări de joi, de la Cotroceni. Iată calendarul consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare:

  • 11:00
    Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
  • 11:30
    Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
  • 12:00
    Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • 12:30
    Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
  • 13:00
    Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
  • 13:30
    Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Partidul Nongandirii Liberale scoate numai gogosi din transul, e vai de capul lor, PNL are un loc langa PNTCD

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger