AcasăPoliticaCiucă, primele declarații, de la Cotroceni, după ce a fost desemnat premier....

Ciucă, primele declarații, de la Cotroceni, după ce a fost desemnat premier. Anunț despre viitoarele negocieri – VIDEO

Ciucă, primele declarații, de-a dreapta lui Iohannis, după ce a fost desemnat premier. Anunț despre viitoarele negocieri - VIDEO

La scurtă vreme după ce președintele Iohannis i-a rostit numele, anunțând public, la finele consultărilor de joi, faptul că îl desemnează candidat la funcția de premier, Nicolae Ciucă a anunțat planul pentru perioada imediat următoare.

”Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile, pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să benefieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acţiunile pe care le întreprinde”, a declarat Nicolae Ciucă, în noua sa calitate, de premier desemnat.

Se anunță negocieri pentru formarea viitorului Executiv. „În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile, astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat de Parlament”, a mai anunțat Ciucă, aflat de-a dreapta președintelui, în timpul declarațiilor de presă de la Cotroceni.

Iohannis s-a declarat mulțumit că PNL a venit cu o nouă abordare

Până să anunțe decizia privind desemnarea lui Ciucă, președintele a făcut o analiză a discuțiilor de joi – VEZI AICI, declarându-se totodată „foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare”.

S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent.

Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun am decis să îl desemneze drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a mai punctat președintele”, a mai spus președintele Iohannis.