Cauta

Ciucă, prima reacție. Rămâne Nicușor Dan fără susținerea PNL după acuzațiile ANI?

După ce s-a aflat, joi, că Nicușor Dan, primarul Capitalei, a ajuns în vizorul Agenției Naționale de Integritate, premierul Ciucă, totodată liderul PNL, a fost întrebat de presă despre acest subiect, în contextul în care Partidul Național Liberal l-a susținut pe actualul edil în cursa pentru primărie.

Acesta a evitat să se poziționeze față de decizia ANI în privința primarului Nicușor Dan, raportat la susținerea în continuare a acestuia în postura de primar. Ciucă a amintit, însă, că liberalii i-au transmis edilului Capitalei o listă cu 10 obiective.

Ciucă: „Este o decizie a filialei PNL Bucureşti”

„Este o decizie a filialei PNL Bucureşti. Am stabilit deja şi am transmis domnului primar lista cu cele zece obiective pe care filiala PNL Bucureşti le are în vedere la nivelul Primăriei Bucureşti. A trecut deja o lună.

Urmează ca în funcţie de ceea ce se va realiza sau nu ne vom poziţiona faţă de domnia sa”, a declarat Nicolae Ciucă, aflat joi la Sibiu. Răspunsul a venit la o întrebare legată de faptul că ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Dan, iar PNL-ul l-a susținut pentru Primărie, șeful formațiunii liberale fiind întrebat cum comentează acest lucru.

Ce spune Nicușor Dan: Agenția îmi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii

Nicușor Dan a reacționat, joi dimineață, la acuzațiile pe care i le aduc cei de la ANI. Precizările primarului Capitalei au venit ca urmare a comunicatului Agenției Naționale de Integritate – DETALII AICI. Dan a anunțat că va ataca în instanță „în termenul legal Raportul Agenției”, cerând Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit raportul. „Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță”, a transmis Nicușor Dan, pe Facebook.

Ultimele stiri

  • Biden dă de pământ cu procurorul CPI care a emis mandat de arestare împotriva premierului israelian Netanyahu
  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Exit mobile version