AcasăPoliticaCiucă, prima reacție după ce Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia....

Ciucă, prima reacție după ce Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. Ce a spus premierul în ședința de Guvern – VIDEO

Ciucă, prima reacție după ce Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia (sursa foto: captură video)

O primă reacție oficială de la nivelul Guvernului, după declarațiile făcute de către președintele rus, Vladimir Putin, referitoare la o „mobilizare parțială” în Rusia, a venit de la premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 21 septembrie.

„Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii şi, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă am luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui Putin, referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojie”, a declarat Ciucă, miercuri, 21 septembrie, de la Palatul Victoria.

Analiză cu aliații din NATO

Șeful Executivului de la București a spus, totodată, că speră ca situația din zona de conflict să nu escaladeze. „Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim, totodată, speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a mai afirmat premierul Ciucă.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, o „mobilizare parțială” în Rusia. Citiți toate amănuntele AICI: PUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri despre războiul din Ucraina!

author avatar
Andrei Coman