AcasăPoliticaCiucă pleacă la război. Cu liderii PNL!

Ciucă pleacă la război. Cu liderii PNL!

Crescut într-o cazarmă, Nicolae Ciucă a ajuns să confunde PNL cu o unitate militară. Crede că partidul trebuie condus aplicând regula „Ordinul se execută, nu se discută” și îi tratează pe ceilalți lideri liberali ca și cum i-ar fi inferiori. În grad, atenție, căci nu o dată, la discuțiile interne, a lăsat impresia că încurcă funcția de președinte ales, nu uns, cu rangul de general (prea)înstelat! Astfel, nemulțumit că baronii galbeni mișcă-n front și nu-i aplaudă bâlbele politice, ex-premierul a plecat la război. Cu liderii PNL, să ne înțelegem.

Partidul Național Liberal stă pe un butoi de pulbere, iar fitilul ar putea să se aprindă la anunțarea candidatului pentru funcția de primar general al Capitalei.

Revolta, pornită din Capitală?

Până de curând, în interiorul PNL se  știa că Sebastian Burduja e alesul, iar tot partidul va trage să-l ducă în locul lui Nicușor Dan la PMB. Chiar actualul ministru al Energiei s-a apucat să vorbească despre problemele municipalității, semn că și-a făcut temele (așa au crezut toți înainte să ajungă acolo!) și a ieșit la încălzire.

S-ar putea, însă, ca Burduja să stea mult și bine la colțul terenului, în joc de glezne, fiindcă Nicolae Ciucă are alte planuri. Vrea să arunce în meciul pentru PMB un milionar, crede că pe bucureșteni îi impresionezi până la lacrimi cu povestea unui om de afaceri de succes. Mă rog, calculele sale, consilierii lui, dar e clar că oamenii ăștia trăiesc într-o lume paralelă, habar n-au cum este viața între blocuri, unde pensionarii trăiesc din mila vecinilor, iar copiii, cu spaimă și într-un prezent violent, periculos, mizerabil!

Ultima ieșire a lui Nicolae Ciucă demonstrează că Sebastian Burduja nu mai este prima opțiune. Îl susține la nivel declarativ, probabil doar pentru a nu agita apele și mai mult, dar în realitate liderul PNL caută alt candidat pentru București. Am văzut, se întâlnește cu Dan Ostahie, pe piață a apărut și numele lui Dragoș Anastasiu (despre el se spune că ar avea ambiții mai mari, totuși, la un moment dat cică se visa prim-ministru!), e ocupat domnul Ciucă, are agenda întâlnirilor extrem de încărcată.

Ba, mai mult, șeful liberalilor nici nu se ferește să vorbească despre o sondare a opiniei publice, un mesaj clar transmis lui Burduja că nu este dorit.

E important să avem corelație între așteptările cetățenilor din București și viitorul primar al Capitalei. Urmează să desfășurăm aceste sondaje și după vom avea o decizie (…) E important să venim cu personalități care se pot alinia la așteptările cetățenilor. (…) E nevoie ca partidele să deschidă porțile, să primenim partidele cu oameni care au realizat ceva în viața lor. La nivelul PNL există în desfășurare o serie de analize, sigur, avem un posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja. (…) Considerăm că, în urma sondajelor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluție pentru București”. Mai clar decât atât, nu o putea spune – Nicolae Ciucă are alte planuri (sau obligații de asumat, de ce nu?!) la Capitală, iar liberalii trebuie să stea în banca lor.

Trebuie spus și că frontul deschis cu Sebastian Burduja e mai dificil decât pare, căci în spatele ministrului Energiei stă gașca lui Adriean Videanu, un nume (încă) greu pe Dâmbovița.

PDL-iștii trec pe banca de rezerve

Nicolae Ciucă nu se mai ascunde și forțează trecerea PDL-iștilor pe banca de rezerve.

La Cluj, acolo unde Emil Boc pare de nedoborât, Ciucă îl asmute pe Sabin Sărmaș, deputat liberal. „(n.r. – Clujul) e ca mămăliga care stă să explodeze: frumoasă, de 5 stele, dar care, dacă nu e dusă la următorul nivel, se va sufoca în curând”, a spus Sărmaș.

Să ai ca și asigurată una dintre cele mai importante primării din țară, dar, totuși, să-i aduci opozant lui Boc din interiorul partidului, asta nu poate fi înțeles! Explicația e una singură – Nicolae Ciucă îi vrea „out” din PNL pe foștii „băsiști” și acum se folosește de alegerile locale ca pretext pentru a-și înlătura contestatarii. Puțin îi pasă că Sărmaș nu are șanse în fața lui Boc, important este, iată, ca actualului primar să i se pună piedică, iar dacă Clujul ajunge la PSD, asta e, ghinion pentru pedeliști, noroc pentru Ciucă!

Șeful face alianță cu Ciolacu, „vicele” o carotează

Ruptura este totală în PNL și începe chiar de la vârful partidului.

Șeful a făcut alianță cu Marcel Ciolacu, vicepreședintele Robert Sighiartău s-a grăbit să anunțe, a doua zi, că va ataca PSD în campania electorală. Cu alte cuvinte, nu dă doi bani pe învârtelile lui Ciucă.

„1+1 în politică nu dau 2, mai ales în contextul actual”, spune deputatul liberal care nu s-a ferit să critice ideea listelor comune, vorbind despre „pierderea sau dizolvarea identității PNL”. „Se tot aude discuția că ar putea fi un candidat de la PSD la președinție, susținut de PNL. Electoratul PNL nu-l va vota niciodată pe Marcel Ciolacu. (…) Personal, voi face campanie împotriva PSD, mai ales la Bistrița”.

Și o „șopârlă” aruncată de „vicele” PNL: „Știu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianța Dreapta Unită, în anumite județe”. Național a și scris, de altfel, că acesta este planul urmărit – să rămână la Palatul Victoria și după alegeri, apoi să trântească Guvernul făcând alianță cu toată Dreapta politică, plus minoritățile și independenții și să-l propună premier pe Klaus Iohannis.

Între timp, PSD feliază PNL

Cât timp Nicolae Ciucă se bate pe influența în partid, social-democrații își văd de treabă și feliază PNL-ul. Aproape că nu trece zi să nu vedem câte o dezertare din rândurile liberalilor, care fug cu arme și bagaje la PSD. Unii zic că șefii din Modrogan 1 duc partidul în prăpastie, alții mizează pe învingători, în timp ce câțiva spun că nu se regăsesc în UM PNL.

Deocamdată, Ciucă e ocupat cu altele, a început să învețe și el cârciumile din nordul Capitalei. Încă nu știe cum se conduce un partid (că de o țară, ne-am lămurit!), iar până va învăța, PNL o să fie dizolvat în PSD.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.349 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu mai este PSD -ul lui Dragnea , mai degraba PSD e dizolvat in PNL , dizolvare extrem de benefica pentru Romania . Sa nu incurcam borcanele , PSD a devenit frecventabil pentru Uniunea Europeana si NATO , de cand a fost inclus la guvernare alaturi de PNL si-a pastrat linia proeuropeana si angajamentele fata de NATO .

  2. Ostahie a avut afaceri babane cu MApN-ul lui Ciuca. Probabil ca parandaratul a fost ori prea mare ori prea mic si acum se poate regla din bugetul primariei. Ca, deh, incurcate sunt caile Domnului dar mai incurcate ale oamenilor…

  3. Cine Doamne iarta-ma l-a pus pe apevistul asta analfabet functional la butoane ? Ca daca ii iei buletinul din mana si-l intrebi cum il cheama nu mai stie. Alta meserie in afara de apevist nu avea cum sa aiba, nici de incasator taxe la piatza nu era in stare.

  4. Ce planuri isi fac. Inca nu realizeaza ca atat pnl cat si psd sunt morti si neingopati. Timpul lor a trecut. Au avut sansa dar si-au batut joc de ea. Acum e timpul suveranistilor care-i vor aseza langa pnt cd.

  5. Si Ciuca Generalul plagiator va fi ejaculat din PNL, cand nu-i va mai fi de folos Dulapului tradator, asa a procedat cu toti, nimeni nu este mai presus de interesele personale ale Dulapului vremelnic locuitor al Cotrocenilor

  6. MA-ciuca si razboiul ! famelia mare de la 48 !,si lupta si dai ,silupta si dai !!, AGAMITA DANDANACHE mai nou zis si MA-ciuca !.
    Al 2 lea in linie vine circarul R Bogdan ,am n-am treaba merg la privata ,mai trag odata !,mai ling o clanta ,mai trece un an ,ASTA PLAVAN !.
    Din PNL zis liberal s-a dovedit liber-schimbist atat la stil cat si la plisc !.
    TRADARE ,TRADARE ,DAR SA STIM SI NOI CE RAHAT MANCATI VOI ! .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger