AcasăPoliticaCiucă: „Ne dorim ca salariul minim să crească”. Ce a evitat, însă,...

Ciucă: „Ne dorim ca salariul minim să crească”. Ce a evitat, însă, să spună premierul/Ciolacu: „E evident că va trebui…”

(sursa foto: captură video)

Cu cât va crește salariul minim în România? E o întrebare la care foarte mulți români așteaptă un răspuns concret de la oficialii coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au fost miercuri într-o vizită la o fabrică de camioane din Petrești, Dâmbovița, unde au fost întrebați și despre acest subiect.

Șeful Executivului și al PNL-ului a susținut că, la nivelul actualei guvernări, se dorește o creștere a salariului minim, dar a evitat să spună și cu cât anume ar urma să se majoreze, în ideea că valoarea va depinde de cifrele ce se vor regăsi în proiectul de buget pe anul ce vine.

Fără referire la cuantum

Sigur, ne dorim ca salariul minim să crească și de fiecare dată când am avut această posibilitate, am discutat și despre salarii și despre pensii – reprezintă obiectivul nostru astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a tot ceea ce înseamnă creșterea prețurilor și, bineînțeles, efectele pe care le produce inflația, doar că, până în acest moment, până când nu vom avea o analiză pe buget, pe cifre concrete, nu doresc să fac niciun fel de referire la cuantumul cu care va crește salariul minim”, a declarat Ciucă, miercuri, 2 noiembrie.

„Valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget”, a subliniat Ciucă, răspunzând unei alte întrebări.

Ciolacu, la Petrești: Este evident că va trebui mărit salariul minim

Aflat alături de premier, la Petrești, liderul PSD a vorbit la rândul său, în fața presei, despre necesitatea măririi salariului minim pe Economie. Și a dat exemplul Germaniei.

„Ştiţi foarte bine că o treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit faţă de ţările mai dezvoltate din Europa, nu este atât de mare acest procentaj, sunt 1,5 – 1,7 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie. Atât în Italia, cât și în Germania – în Germania de trei ori – s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să-şi menţină forţa de muncă”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu susține că e normal ca acest salariu să crească. „Aşa se face în orice economie, dacă vrem să ne ţinem plusvaloarea în România şi românii în România. Nu există altă abordare economică niciunde în lume. Este normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că împreună și cu ministerul de Finanţe, vom lua decizia, dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a afirmat Ciolacu, de față cu premierul Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
629 afisari

24 COMENTARII

        • Eu am fost Comandor (colonel) si am iesit la pensie dupa 50 de ani in slujba poporului cu numai 9750 lei/luna. Am muncit in Militie, Politie, Politie de Frontiera.
          Domnul General ne-a promis marirea pensiei cu 30%. Ce aveti cu el?

  1. Dupa ce-au mancat rahat cu tiriplicul despre marirea pensiilor fara sa finalizeze nimic ,a venit vremea sa ia la mestecat alt rahat !,salariul minim , acum se bat pe tiriplic care sa ia fata celuilalt care sa infulece mai mult rahat !,doar vin alegerile in 2024 !,iar campania deja a inceput .

  2. Voi nu trebuie sa aveți dorința voi treb sa decideti și sa faceți legi asa ca bla bla.

    • prostea, banii trebuie sa vina de undeva. grasul asta se tot imprumuta in loc sa dezvolte sistemul privat.

  3. Da eu nu inteleg de ce guvernul nu da câte 30.000 de euro la toti romanii? Dupaia te culci linistit si nu numai da stii ca 10 ani nu mai dai nimic. Sa vezi apoi investitii si progres .
    Asa tre gandit. Apuci taurul de coarne si il pravalesti.

  4. Si pe 10 ani iesi cu 3 sferturi mai ieftin.
    Si can cineva zice stii da zici Shhhh.. Shhhh… Mai e 9 ani 11 luni 29 de zile 23 ede ore 59 minute si 35 de secunde…
    SHHHHHhhhh..
    Shh.

  5. Mai dar de ce astia doi au uitat „copilul” ( ministrul apararii) acasa, in vizita la.o fabrica de blindate?

  6. Uite 50 cu 10 tikete de masa si o tombola cu 10. 000.000 de premii de revelion, ce consta in aparate de uz casnic tigai si excursii.

  7. SIKTIR, PUTORI ORDINARE ! VOI NU AR TREBUI SA CONDUCETI NICI O SCARA DE BLOC DIN VREO ….FAVELA BUCURESTEANA, ANALFABETILOR, CU UN SFERT DE NEURON INTR UN CRANIU TREPANAT, JUCATORI JEGOSI DE ALBA-NEAGRA CU SOARTA ROMANIEI, TARA ASTA CARE V A DARUIT TOT CEEA CE NU ATI FI MERITAT , SLUGI GRETOASE, DE DOI BANI…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger