AcasăPoliticaCiucă, mesaj de ultimă oră pentru cadrele didactice: Apel „la încredere și...

Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru cadrele didactice: Apel „la încredere și rațiune” pentru încetarea grevei – VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a făcut joi, la începutul ședinței Executivului, un apel „la încredere și rațiune”, de la masa guvernului, către cadrele didactice. Le cere profesorilor să iasă din grevă și să revină la catedră, pentru a putea fi încheiat anul școlar.

„Tot ceea ce am discutat și ne-am asumat în întâlnirile pe care le-am avut cu liderii de sindicat a fost concretizat într-o serie de documente care au reglementat solicitările atât cele salariale, cât și cele care vizează investițiile în educație, în îmbunătățirea infrastructurii din sistemul de educație și în tot ceea ce înseamnă întregul proces tehnic de derulare a educației. Am elaborat ordonanța de urgență în ședința de guvern anterioară.

Am convenit că există în continuare solicitări care trebuie să dea încredere tuturor celor care lucrează în educație că aceste măsuri vor fi concretizate. Am înțeles, de asemenea, și această suspiciune care, încă o dată, de-a lungul timpului s-a acumulat și este îndreptățită, dar în momentul de față au avut un partener cât se poate de onest și cât se poate de angajat în a rezolva aceste probleme”, a declarat premierul Ciucă.


Memorandum  –  „garanții suplimentare”

Șeful Executivului a făcut referire și la memorandumul ce urmează să fie aprobat de Guvern. „Astăzi, tocmai pentru a oferi garanții suplimentare față de concretizarea măsurilor pe care le-am adoptat, vom aproba un memorandum în cadrul unei declarații pe care o vom aproba în Guvern și publica în Monitorul Oficial exact cu elementele de referință legate de prevederile salariale pentru debutanții din educație în grila de salarizare specifică noii legi a salarizării şi, desigur, celelalte măsuri care au fost prevăzute în interiorul memorandumului în ceea ce privește investițiile în infrastructura din instituțiile de învățământ. Sunt asumări politice, am stabilit, de asemenea, cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm împreună, ca lideri ai celor două partide, PNL și PSD, să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanții prin care, în final, să determinăm educatorii, învățătorii, profesorii, toți cei care lucrează în învățământ să reia procesul de învățământ şi să finalizeze anul școlar”, a mai afirmat Ciucă.

Ciucă: Sunt convins că dascălii vor înțelege seriozitatea angajamentului nostru

Premierul a adus în discuție faptul că se apropie Evaluarea Națională și Bacalaureatul – examene pe care le vor susține elevii de clasa a VIII-a și, respectiv a XII-a.

„Nu este vorba doar de relația dintre membrii sindicatelor și guvern, ci este vorba de impactul și consecințele acestor decizii asupra a milioane de copii, părinți şi, cel mai important, asupra sute de mii de copii care urmează să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Toate aceste chestiuni sunt convins că dascălii noștri le înțeleg şi înțeleg, de asemenea, apelul la încredere și rațiune pe care îl fac de la masa guvernului pentru a înceta această grevă și a putea să închidem anul de învățământ, concretizând tot ceea ce am discutat în documente oficiale, care sunt absolut angajante pentru Guvernul României și în respectarea angajamentelor pe care le avem față de sistemul de educație. (…) Ca atare, încă o dată, astăzi aprobăm această decizie de politici publice, aprobăm acest memorandum și sunt convins că, odată ce va fi publicat în Monitorul Oficial, dascălii noștri vor înțelege seriozitatea angajamentului nostru și vor lua decizia de a reveni la catedră”, a mai spus Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
232 afisari

8 COMENTARII

  1. su gi pu#la, constipat ordinar manjit cu decoratii de straini pentru ca sa tradezi poporul si pamantul si tara care te-a hranit!

  2. Facem noi un apel la tine, Hai sterge-o ,ne-am saturat de juveti incompetenti,lingai la straini cu scoli si diplome masluite!

  3. Apel la incredere si ratiune?
    Cine cere lucrul asta?
    Cartofu’ fácut jeneral de americani la apelu’ bocancilor,ce a vandut Romania,acest vanzator de neam si tara,acest ticálos?
    Stie oare ce semnifica,cuvintul INCREDERE?
    Si cine cere acest lucru?
    Asta am redactat,ceva mai sus!

  4. Profesorii nu au ratiune caci ei gandesc cu matele si nojița curului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger