AcasăPoliticaCiucă, întrebat dacă-și va închide contul de la o bancă austriacă: „Trebuie...

Ciucă, întrebat dacă-și va închide contul de la o bancă austriacă: „Trebuie să am…” – VIDEO

Cum în ultimele zile au curs reacțiile după eșecul pe tema Schengen, ca urmare a faptului că România încă nu a aderat la zona de liberă circulație, premierul Ciucă a fost întrebat de presă despre contul pe care-l are la o bancă cu capital austriac.

„Domnule premier, aveți un cont la o bancă cu capital austriac, asta arată declarația dumneavoastră de avere. Aș vrea să ne spuneți dacă mai este în continuare deschis sau între timp l-ați mutat? Sau poate l-ați închis” – a sunat întrebarea adresată premierului Ciucă, joi seară.

„Ca să fac această operațiune trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum n-am avut timp să ajung nici acasă”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va ajunge, totuși, la bancă, Ciucă a spus scurt: „Voi lua o decizie în acest sens”.

Ciucă: Decizia pe care o ia fiecare cetățean în parte o respectăm

Nu sunt singurele declarații pe care le-a făcut premierul, joi seară, pe tema neacceptării României în Schengen. „Aşa cum am menționat de fiecare dată, este o situație dificilă pentru noi, pe care am recepționat-o fără să ne fi așteptat și, în continuare, considerăm că decizia de a nu fi fost acceptați în spațiul Schengen a fost o decizie nedreaptă față de demersurile și față de eforturile care au fost făcute de către cetățenii români și de către autoritățile române.

Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziționăm față de autoritățile austriece, o facem pe cale diplomatică și pe relația oficială, fără niciun fel de alte aspecte, care să lase loc de interpretare, iar în ceea ce privește decizia pe care o ia fiecare cetățean în parte, este o decizie pe care o respectăm fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja, într-un fel sau altul, poziționarea față de o companie sau alta care aparține statului austriac”, a mai spus Nicolae Ciucă, după ce a fost întrebat ce părere are referitor la boicotarea firmelor austriece.

author avatar
Andrei Coman