AcasăPoliticaCiucă, înaintea discuțiilor cu Cioloș: „Mandatul la nivelul partidului este acesta: să...

Ciucă, înaintea discuțiilor cu Cioloș: „Mandatul la nivelul partidului este acesta: să căutăm susţinere pentru…”

Ciucă, înaintea discuțiilor cu Cioloș: „Mandatul la nivelul partidului este acesta: să căutăm susţinere pentru...” (sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă)

Până să ajungă să dea ochii cu Dacian Cioloș, fostul premier desemnat și totodată lider al USR-ului, Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru desemnat, a declarat, de la Parlament, că a venit pentru a avea un dialog și „să căutăm soluții”.

„Este o situație foarte dificilă, atât din punct de vedere politic, discutăm de o criză politică, dar cred că trebuie să avem cu toții în vedere criza sanitară și propunerea este ca, pe baza discuțiilor pe care le avem în Parlamentul României, să obținem susținerea pentru acest Guvern, care este un Guvern ce-și propune să rezolve situația de criză în care ne aflăm și, de asemenea, să câștigăm timp să vedem ce avem de făcut”, a declarat Ciucă, înaintea întrevederii cu Cioloș.

Premierul desemnat, după dialogul telefonic cu Ciolacu: Vom relua discuțiile

Pe de altă parte, referindu-se la discuția telefonică pe care Marcel Ciolacu dezvăluise că a avut-o cu premierul desemnat, Ciucă a anunțat, de la Parlament, că vor fi analizate cele 10 priorități propuse de PSD. „Am vorbit cu Marcel Ciolacu la telefon, a rămas să finalizăm programul de guvernare, să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale dumnealor, am finalizat programul, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu Dacian Cioloș și ulterior vom relua discuțiile”, a declarat Ciucă.

”Vom avea discuție cu toți cei care sunt dispuși să avem această discuție și să înțeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluții pentru situația de criză”, a mai spus premierul desemnat.

Totodată, Ciucă a fost auzit spunând că „mandatul la nivelul partidului este acesta: să căutăm susţinere pentru un Guvern minoritar”.

Ce anunțase Ciolacu

În dimineața acestei prime zile din săptămână, politicianul aflat la șefia Partidului Social Democrat făcuse la rândul său precizări de ultimă oră, în contextul în care se așteaptă creionarea unui nou guvern, pe care a fost desemnat să îl formeze Nicolae Ciucă.

„În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost, telefonică, cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare”, a declarat Ciolacu.

Pe de altă parte, după ce s-a aflat că luni urmează să aibă discuții între premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și liderul USR, Dacian Cioloș, Anca Dragu a anunțat, duminică seară, că „Nu este o întâlnire de negociere”. Potrivit președintelui Senatului, premierul desemnat l-a contactat pe Cioloș, cerându-i să aibă o întrevedere „pentru a-i prezenta ce intenții are dumnealui, pentru a-i prezenta echipa, programul. Un demers de altfel firesc”, a menționat reprezentanta USR, la Digi24.

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger