AcasăPoliticaCîțu vrea ca premierul să vină cu explicații în PNL despre buget:...

Cîțu vrea ca premierul să vină cu explicații în PNL despre buget: „Asta e dezamăgirea mea” – VIDEO

Cîțu vrea ca premierul să vină cu explicații în PNL despre buget: „Asta e dezamăgirea mea” - VIDEOCîțu vrea ca premierul să vină cu explicații în PNL despre buget: „Asta e dezamăgirea mea” - VIDEO

După ce proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a fost aprobat de Guvern în ședința de luni, urmând să ajungă să fie dezbătut în Parlament și supus votului, fostul premier, actualmente președinte al Senatului și al Partidului Național Liberal, a dat de înțeles că așteaptă ca prim-ministrul să vină ăn PNL și să prezinte bugetul

Florin Cîțu a făcut referire, luni seară, la alcătuirea bugetului. „Este un compromis. Vom vedea dacă PNL va accepta să meargă și cu acest compromis mai departe, în această coaliție. (…) Pentru noi este important să investești. Am demonstrat în ultimii doi ani de zile că deși am scos taxe, am eliminat taxe, accize, supraimpozitări, am reușit să avem venituri mai mari la buget, pentru că am investit. (…) De aceea am ținut la acest procent de investiție, era legat – nu a venit așa din neant această cifră de de 7% – era legată (…) de pachetul social pe care l-au propus cei de la PSD. Am spus foarte clar – dacă vreți să susținem o creștere de pensii peste ceea ce propusesem noi, (…) e nevoie să producem mai mult, ca să putem să plătim. Ca să produci mai mult, trebuie să investești. E simplu”, a declarat liderul PNL.

Cîțu: Ceea ce ține de PNL cumva nu mai ajunge în program

Cîțu a continuat spunând că vrea să fie respectat programul de guvernare. „În coaliție am spus foarte clar: Nu vreau să intervin peste premier și peste miniștri în negocierile pe ministere. (…) Nu am intervenit, am zis astea sunt, dar am cerut în coaliție să se respecte programul de guvernare. Nu mă interesează altceva. Și nu se respectă în multe (…). Sunt acolo și alte decizii care nu au fost în programul de guvernare. (…) Deja vedem că se schimbă paradigma. Trecem de la un buget care se baza pe investiții, la un buget care alocă mai puține resurse investițiilor, și mai multe pachetelor sociale”, a mai declarat Cîțu.

Întrebat de ce nu a respectat premierul programul de guvernare, Cîțu a fost auzit spunând următoarele: „Nu știu. Asta e dezamăgirea mea. (…) Vorbim ceva și se pare că de fiecare dată ceea ce vorbim și ceea ce ține de PNL cumva nu mai ajunge în program. PNL va trebui să facă compromisul, pentru că va trebui să votăm bugetul în Parlament”.

Pe de altă parte, a anunțat că șeful Guvernului va trebui să vină în Biroul Executiv (BEx)al PNL-ului, să prezinte bugetul. „Trebuia să vină astăzi, a plecat la Bruxelles, dar când se întoarce trebuie să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL, pentru că este premierul liberal”, a declarat Cîțu.

Totodată, Cîțu a afirmat că <<mergem în PNL, trebuie să avem o decizie pe votul pentru acest buget, pentru că este diferit de ceea ce noi am agreat, și atunci eu nu pot să-mi asum singur, să le spun colegilor mei: „este OK, mergeți și votați!”>>.

Ce anunțase premierul despre alocarea pentru investiții

Pe de altă parte, în cursul zilei precedente, premierul Nicolae Ciucă anunțase, la începutul ședinței de Guvern, că ”Bugetul pentru 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare și oportunităților viitoare, ce au ca scop o viața mai bună pentru cetățenii României. Elaborarea bugetului este rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România, asemenea multor alte state”.

„Avem pe masa ședinței de Guvern bugetul ce include cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani. Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde lei. Reprezintă practic dublul sumei investițiilor realizate în România în anul 2019. Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a mai punctat Ciucă, în 20 decembrie.

92 afisari

3 COMENTARII

  1. ”Anticipate” si ”Suspendarea ” daca parlamentul e parlament si nu remorca guvernului și roata lui de rezerva pt a amana referendumul de suspendarea lui iohanis si anticipate. gata. ajunge. destul , asa nu se mai poate=prostie, nebunie, hotie, pandemie, preacurvieeeeeeeeeee. singurasolurie constitutionala=alegeri generale anticipate in tara klausului, hausului, navetei cu trenuri de 8 ore in camp, cu vamile unde sunt batjocoriti zeci de mii de români ce revin acasa de sarbatori, cu institutii ce-si bat joc de banii oamenilor, de munca de o viață, de PENSIONARI, SALARIAȚI, SOMERI, GFUNCTIONARI, COPII. ASTA-I ROMÂNIA NOEMALĂ, EDUCATĂ sau furata, confiscată, sedusa si abandonată de alienati, trogloditi, psihopati, nsatui, paranoici??JOS IMPOSTURA, FARISEI, TICALOSII, NEMERNICII, COZILE DE TOPOR, IPOCRITII, AROGANȚII, NESIMTITII in functii de demnitari

  2. Sa respecte cand tu ai transformat legi si drepturi in hartie moale si ai fost doar un asasin economic din cea mai inalta functie!!!!Cat ai indatorat ba tara ca sa mai vorbedti???Dispari!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger