AcasăPoliticaCîțu trimite Corpul de Control la ministerul condus de Năsui: În mandatul...

Cîțu trimite Corpul de Control la ministerul condus de Năsui: În mandatul meu, banul public este folosit transparent

Cîțu trimite Corpul de Control la ministerul condus de Năsui: În mandatul meu, banul public este folosit transparent (foto: Facebook)

Florin Cîțu a reacționat public, vineri dimineață, anunțând că trimite Corpul de Control al premierului la ministerul pe care îl conduce Claudiu Năsui, de la USR.

Totul, după suspiciunile și semnele de întrebare apărute în presă (VEZI AICI) în privința granturilor pentru IMM-uri, program ce se vrea a fi un ajutor pentru firmele mici și mijlocii afectate de perioada dificilă generată de pandemia de COVID -19.

Concret, Cîțu a anunțat că se vor face verificări. ”După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului.

Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite.

În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a transmis premierul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Năsui: Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată

La rândul său, Năsui a transmis, vineri dimineață, un mesaj referitor la faptul că a discutat cu premierul Cîțu. ”Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată.

Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate. Dintre acestea, 1.807 finanțează imobile.

Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente”, transmite ministrul Năsui, tot pe Facebook.

Ministru: Vă voi ține la curent

Totodată, oficialul guvernamental aflat în fruntea ministerului Economiei a adus în discuție problemele constatate la schemele de ajutor de stat. ”Am încercat să rezolvăm cât mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat. De la blocaje în evaluare, la găsit finanțare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri, a trebuit să reparăm mașina din mers. Am reușit să găsim și finanțare, grație ministrului Cristian Ghinea. Am reușit să creștem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenția să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omiși prima dată.

De când am venit în minister, am zis că voi asigura continuitatea măsurilor deja începute în ideea că nimeni nu trebuie să sufere din cauza schimbării guvernului. Cu cifrele acestea însă ne dăm seama că măsura nu își atinge scopul. Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent”, a mai menționat Claudiu Năsui.