AcasăPoliticaCîțu, supărat pe unii miniștri: ”Trebuie să vină cu explicaţii foarte bune”....

Cîțu, supărat pe unii miniștri: ”Trebuie să vină cu explicaţii foarte bune”. Ce l-a nemulțumit într-atât pe premier – VIDEO

Cîțu, supărat pe unii miniștri: ”Trebuie să vină cu explicaţii foarte bune”. Ce îl nemulțumește - VIDEO (foto: Facebook)

Până să se ajungă la rectificarea bugetară, care ar urma să aibă loc în decursul acestei luni, se analizează execuția bugetară.

Iar din câte reiese din spusele premierului Cîțu, de joi, de la finele ședinței de Guvern, prim-ministrul – care asigură și interimatul la Ministerul Finanțelor – nu e tocmai mulțumit de ce a constatat când a analizat situația.

”Aşa cum am spus şi cum este, de fapt, în legea bugetului aprobat la începutul anului, ministerele care nu au execuţie bună pot să le fie ajustate sumele iniţiale din buget până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuiască”, a anunțat în primă fază Cîțu, după ce s-a încheiat reuniunea de joi a Cabinetului pe care îl conduce.

Premierul a și explicat ce îl nemulțumește. ”După șase luni de zile, sunt 20 miliarde de lei aproape – proiecte bugetare – care nu au fost cheltuite. (…) De aceea am spus că nu sunt mulţumit de execuţia bugetară și acest lucru se vede la aproape toate ministerele. În același timp, nu pot lua în serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare sau realocare de 40 de miliarde de lei, când sunt 20 de miliarde de lei necheltuiţi. (…) Aceasta este realitatea. Trebuie să ţinem cont că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16% din PIB sau mai mic”, a declarat Cîțu, de la Palatul Victoria.

Cîțu: Mai au până la sfârșit acestei săptămâni să prezinte execuția bugetară. Dacă nu, o prezint eu

Totodată, liberalul aflat la șefia Guvernului a anunțat public că așteaptă explicații. ”Vreau să fie foarte clar, nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune, pentru că nu putem să alocăm resurse în buget şi să le ţinem acolo degeaba.

Sunt ministere, şi voi prezenta acest lucru în raportul semestrial, unde avem proiecte cu execuţie zero. (…) Nu poţi să spui că ai execuție foarte bună când ai bani alocați și ai proiecte cu execuţie zero, după 6 luni. De aici începem cu rectificarea bugetară”, a susținut Florin Cîţu.

Deși a fost întrebat care au fost, concret, ministerele care nu au cheltuit banii, premierul a ales să nu anunțe, concret, vreun nume, ci doar să spună că așteaptă ca toți miniștrii să prezinte execuția bugetară.

”Miniștrii, le-am spus de săptămâna trecută, trebuie să vină să prezinte execuţia bugetară. Câţiva dintre ei au prezentat, au dat un comunicat, unii au venit şi v-au spus. Încă asteptăm miniştrii să vină să prezinte execuția bugetară la șase luni de zile, dacă nu o prezintă ei, o voi prezenta eu. Mai au până la sfârșitul acestei săptămâni să prezinte execuția bugetară. Dacă nu, o prezint eu”, a declarat Cîțu.

202 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum sponsorizeaza pensionarii alegerea lui Citu
    Ministrul Raluca Turcan declara, la 21 mai 2021, ca în 2019, când se vehiculau majorări de pensii de 40%, deficitul la nivelul ministerului era de aproximativ 3,2 miliarde de lei.
    Multumita conducerii intelepte a Ministerului Muncii, in mai putin de 2 ani s-au realizat economii, care pot fi investite in cariera politica a dlui Citu, al carui fervent sustinator e dna ministru.
    Astfel, Ministerul Muncii poate ceda catre fondul aflat la dispozitia primului ministru 2,78 miliarde lei, la actuala rectificare bugetara.
    Concluziile sunt simple:
    1. Se demonstreaza de ce a fost remaniat Nazare.
    2. Se demonstreaza ca deficitele “e” numai in comunicatele de presa si cand si unde trebuie asistata o decizie abuziva.
    3. Fara spaga (in cazul asta oferita unei parti a primarilor) nu se face politica in Romania.
    4. PNL = PSD (cel putin cand e vorba de justificarea “sociala” a unor cheltuieli).
    5. Ministerul Dezvoltarii e doar de forma, cel putin cat, cum se spune in PNL, “fie painea cat de rea/tot Citu o va taia”.
    Oare dl Citu le va multumi pensionarilor pentru sponsorizare?
    Oricum noi, pensionarii, ii uram dlui Citu succes in alegeri (ca doar nu vrem sa ni se cheltuiasca banii degeaba) si ulterior drum bun, pentru ca e liber locul lui Dragnea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger