AcasăPoliticaCîțu, sub efectul inepțiilor

Cîțu, sub efectul inepțiilor

Ce se poate spune despre un ministru care nu e nici liberal, nici frumos din cale afară, nici prea elegant în limbaj și nici prea înzestrat cu bun-simț? Cred că se poate spune că este Cîțu. Florin Vasile Cîțu.

Domnul Cîțu, nu știu de ce tot îmi  vine să-i spun Sile, nu are cum să fie liberal. Exclus. Nu seamănă cu niciun liberal autentic, de-al lui Brătianu.

Fracții și rădăcini pătrate

E de ajuns să-ți arunci ochii prin cărți și imediat îți dai seama de asta. Nu e vorba de încălțări, de freză sau de bărbia arogantă. Nu, aici e vorba de atitudine, de detentă intelectuală și de deschidere spre dialog. Nu înseamnă însă că, Doamne ferește, ar fi un mototol cu limba încleiată. Ba chiar este un obraznic atunci când trebuie să-și apere ideile care stârnesc ba rumoare, ba hohote, de la lojă și până la cabina sufleorului. Domnul Sile, înțelegeți ce vreau să spun, se folosește de teoria balbotării algoritmice a semnelor grafice din finanțe. Nu căutați sintagma balbotare algoritmică, nu există în niciun dicționar, am inventat-o acum câteva clipe tocmai pentru a-i servi la expunerea ideilor. Plus cu plus dă plus, după ce-ți oprești comisionul. Minus cu minus dă oricât e nevoie, iar plus cu minus dă ce vrea el. Doar în felul acesta rezultatul duce la plus infinit orice valoare de care are trebuință ca să mintă cu seninătate. Suntem de-a dreptul de neîntrecut. Nu toți, ci doar el, pentru că el este singurul care a văzut cum economia reală îl confirmă. Ce-ți face, Cîțule? Te ce? Și nu doare? Apoi, ca să fie convingător, dă exemple cu volumul lucrărilor de construcții, inspirate din statistică. S-a construit mai mult decât în trimestrul întâi al anului precedent. Sile, așa ca între băieți, să nu ne audă lumea, dezastrul nu are cifre, de aia îi și spune așa. Ți-aș recunoaște alura de expert dacă ai fi împărțit numărul de găleți cu mortar la numărul de copii flămânzi. Sau numărul de schele la numărul de șomeri construiți de tine prin blocarea economiei. Ce rezultă dă pe din două cu Orban și taci. Și chiar te-aș lăuda ca finanțist și economist dacă ai descifra marea taină a liberalilor și a calculelor tale. De ce venim în cap în timp ce tu spui că suntem numărul unu în Europa la creșterea economică? Sile, șezi domol. A băgat fracții la măcelărie și rădăcini pătrate. Nu vrei?

author avatar
Valentin Boeru
655 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger