AcasăPoliticaCîțu și Ciolacu ajung față în față. Discuții decisive în criza guvernamentală

Cîțu și Ciolacu ajung față în față. Discuții decisive în criza guvernamentală

(sursa foto: romaniatv.net)

Liderii PNL, în frunte cu Florin Cîțu, urmează să se întâlnească, joi, cu social-democrații conduși de către Marcel Ciolacu. E vorba despre o rundă de discuții stabilită după ce liberalii au decis flexibilizarea mandatului de negociere și au avut deja o întrevedere, în cursul zilei precedente, cu cei de la USR.

Sunt negocieri menite să ducă la ieșirea din criza guvernamentală ce ține deja de săptămâni bune. Și care vin în contextul în care Ciolacu a anunțat recent că PSD-ul va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Iar liberalii merg pe principiul unui premier PNL.

Se întâlnesc la Parlament

E de menționat și faptul că, după discuțiile cu Dacian Cioloș și USR, Florin Cîțu se declara optimist în privința refacerii coaliției PNL-UDMR-USR. „Sunt șanse mari să se refacă coaliția”, a susținut Cîțu, după întrevederea de miercuri de la Parlament.

Tot la Parlament urmează să aibă loc și discuțiile liberalilor din echipa de negociere condusă Cîțu cu social-democrații, întrevederea fiind programată pentru ora 14.

Întrevederile cu USR-ul și PSD-ul au loc după ce liberalii au decis într-o ședință desfășurată marți seară, pe fondul depunerii mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, flexibilizarea mandatului de negociere.

Anunțul liderului UDMR

În tot acest context, vă amintim că miercuri, 3 noiembrie, se aflase că UDMR-ul va avea o propunere de premier cu care va merge la consultările de la Cotroceni.

„Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministru să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în Parlament, dar nu acesta este important!”, a transmis, între altele, Kelemen Hunor, via Facebook – VEZI DETALII AICI.