AcasăPoliticaCîțu, semnal de ultim moment în contextul negocierilor cu PSD: „Nu ajungem...

Cîțu, semnal de ultim moment în contextul negocierilor cu PSD: „Nu ajungem la premier dacă nu avem…” – VIDEO

Cîțu, semnal de ultim moment în contextul negocierilor cu PSD: „Nu ajungem la premier dacă nu avem...” - VIDEO (sursa foto: facebook/PNL)

Până să înceapă, marți, o nouă rundă de negocieri între PNL și PSD, pe tema programului de guvernare, liderul formațiunii liberale a punctat unele aspecte importante, mai ales în contextul în care, în această seară la Partidul Național Liberal urmează să aibă loc o ședință decisivă.

„Este un mandat pe care-l are astăzi echipa de negociere în negocierile cu Partidul Social Democrat – o majoritate în jurul PNL, orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale PNL”, a susținut din start Florin Cîțu, în declarațiile pe care le-a făcut în fața presei, de la Parlament.

Cîțu: Să ne înțelegem pe programul de guvernare

Întrebat ce propunere va face în ședința de marți seară a conducerii PNL-ului, Biroul Executiv al PNL-ului, Cîțu a răspuns: „În primul rând, să ne înțelegem pe programul de guvernare, nu are niciun sens să mergem mai departe până nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Pentru mine este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat, după aceea putem să mergem mai departe. Nu, nu ajungem la premier dacă nu avem program de guvernare”.

Când presa a vrut să afle de la Cîțu dacă, în cazul în care premierul ar fi de la PSD, PNL ar avea ceva împotrivă să fie vorba despre Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, liderul formațiunii liberale a răspuns: „Eu sper că v-aţi obişnuit că PNL nu pune astfel de condiţii. Noi vorbim de principii”.

„Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiţii. Văd că toate celelalte partide au tot felul de condiţii, ceea ce îmi arată mie că de fapt nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiţii. Eu am văzut că USR îşi propune preşedintele partidului, că PSD îşi propune preşedintele partidului. Cumva, când e vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL”, a completat Cîțu.

Rămâne Ciucă o variantă de premier?

S-a vrut să se afle, totodată, dacă Nicolae Ciucă, fostul premier desemnat, rămâne, la momentul de față, o propunere pentru această funcție.

„Pentru domnul Nicolae Ciucă a fost un vot dat pentru un guvern minoritar PNL – UDMR. Acela a fost votul. (…) Eu am făcut propunerea – este pentru a forma un guvern minoritar PNL – UDMR. Acea propunere nu a trecut. (…) Poate să fie o altă propunere, (…) dacă sunt şi alte propuneri în PNL? Până la urmă vom vedea care sunt discuţiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un guvern în jurul PNL”, a afirmat Cîţu, marți, 16 noiembrie.

Din câte anunțase anterior în cursul zilei Marcel Ciolacu, marți va avea loc o întrevedere, la Parlament, între PSD, PNL, UDMR și minorități. „Continuăm programul de guvernare. Astăzi (marți-n.n), sper ca împreună cu ceilalţi să terminăm programul de guvernare”, a declarat Ciolacu.

66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger