AcasăPoliticaCîțu se dă băiat bun pe banii noștri

Cîțu se dă băiat bun pe banii noștri

Știți de ce o ducem prost sau ne mișcăm ca mormolocii? De ce zăcem în zeama asta sleită a traiului zilnic? De ce e rău în sănătate, de ce avem peturi în păduri și bătrâni abandonați?

A găsit Cîțu răspunsul. Pentru că nu ne place voluntariatul. Uite de aia! Nu avem inițiative, nu vrem să ne mișcăm de niciun fel. În schimb, se mișcă el. Iar când o face, e pe banii noștri. Scoate 1 milion de lei de la bugetul de stat ca să stimuleze ONG-urile să vină cu idei. Nu sunt bani din fondul de rezervă al guvernului sau din fondul pus la dispoziția premierului, ci din bugetul de stat. Când ai inițiative din astea, firesc e să bagi mâna în buzunarul personal, nu al nostru. Cu ce idei poate veni un ONG în materie de protecție a mediului, altele decât recoltatul de sticle și pungi de plastic de prin pădurile și lacurile patriei? Știu, scrie și în Herăstrău „Nu călcați pe iarbă!” Iar cineva a adăugat de mână: „Mai bine o fumați!”

De ce nu ne băgăm în asistența socială? Pentru că banii din care ar trebui plătiți asistenții social sunt primii care se taie la orice primărie. Iar când nu se taie, rămân la același prag derizoriu, care nu motivează vreun efort. Dacă e răvășit de situația vârstnicilor uitați de lume, de ce nu ia și premierul unul pe care să-l îngrijească? De ce nu-i împarte pe restul miniștrilor, secretarilor de stat, directorilor de agenții naționale și, în general, celor pe care i-a proptit coaliția în locuri călduțe de frecat menta pe retribuții indecent de mari? E greu să ai grijă de un copil fără părinți sau de doi? Și nouă de ce ne-ar fi ușor, mai ales când e pe bani puțini?

De ce nu găsește premierul și voluntari care să gândească în locul lui? Niște voluntari care să vină cu propuneri de mai bine și pentru noi. Nu vă faceți iluzii că voluntariatul ne va scoate din mocirla în care ne zbatem. E doar o formă de a răsplăti niște ONG-uri prietene guvernului. Or fi ajutat și ele la ceva, cu vreme în urmă. Și dacă e de plată, de ce să plătim noi pentru că premierul nu are idei. Iar când le are sunt puține și proaste.

author avatar
Valentin Boeru
716 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger