AcasăPoliticaCîțu, schimbare de ton față de USR: „Acest guvern va trece”

Cîțu, schimbare de ton față de USR: „Acest guvern va trece”

Florin citu

Noul Executiv, pentru care PNL joacă la două capete – și cu USR, și cu PSD, are şanse să treacă în Parlament, este de părere premierul interimar Florin Cîțu.

Președintele PNL a afirmat, înaintea întâlnirii de miercuri cu reprezentanţii USR, că negociază cu toate forţele democratice din Parlamentul României.

Cîțu consideră că există suficiente voturi pentru refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Întrebat dacă va avea şanse să treacă Guvernul în Parlament, din punct de vedere matematic, premierul interimar a replicat: „Da, dar eu aş vrea să calculez matematic şi veţi vedea că avem cel puţin voturile necesare pentru a trece acest Guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noştri”.

Liberalii vor negocia și cu PSD

În același timp, liderul PNL spune că va avea astăzi discuții și cu social democrații, însă mandatul partidului este de a găsi o majoritate parlamentară în jurul unui premier PNL. Florin Cîțu spune că în discuțiile cu PSD le va transmite acestora că nu acceptă măsuri populiste.

„Bineînțeles, discutăm și cu PSD, dar cu același mandat. Am negociat cu Comisia Europeană reforme de la care nu abdicăm, nu vom permite nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Am spus foarte clar că mergem cu mandat de negociere în jurul PNL, ceea ce înseamnă un premier de la Partidului Național Liberal”, a declarat acesta.

Acesta a mai anunţat că a avut discuţii şi cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia politică actuală. „Am discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Ştiţi foarte bine că nu vă spun ce discut cu domnul preşedinte. Acum avem negocierile. Putem să discutăm după. Am fost mandat al PNL care a fost flexibilizat. Acum ne vedem cu USR, după aceea ne vedem şi cu PSD”, a conchis Cîţu.

author avatar
Andreea Vlad
213 afisari

2 COMENTARII

  1. Au negociat cu ue reforme!? Bai afumatule, cand palaria mea te cobori si la noi romanii de rand? Esti un papa lapte, linge blide, sau linge parti dorsale, oricum integru nu esti! Cum sa nuegociezi cu eu ce ne priveste pe noi? Aaaa, am uitat, suntem colinie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger