AcasăPoliticaCîțu, săgeți înspre Ioana Mihăilă, după plecarea din Guvern: ”Dar asta este,...

Cîțu, săgeți înspre Ioana Mihăilă, după plecarea din Guvern: ”Dar asta este, mergem mai departe”/ Ce l-a rugat premierul pe Nelu Tătaru – VIDEO

Cîțu, săgeți înspre Ioana Mihăilă, după plecarea din Guvern: ”Dar asta este, mergem mai departe”/ Ce l-a rugat premierul pe Nelu Tătaru - VIDEO

Actualul premier a criticat decizia Ioanei Mihailă de a părăsi Executivul – pas făcut în ”echipă” cu ceilalți miniștri USR PLUS, dar și cu vicepremierul Barna – în plină pandemie, și a anunțat că l-a rugat pe liberalul Nelu Tătaru să se implice în gestionarea situației.

”Românii trebuie să ştie foarte bine că guvernarea merge mai departe, avem de gestionat o pandemie.

Şi aici sunt foarte… sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie, când avem deja două mii de cazuri de infectare şi sunt peste patru sute de persoane la ATI. Dar asta este, mergem mai departe”, a ținut să puncteze Florin Cîțu, miercuri după-amiază, aflat la Ploiești.

Cîțu: L-am rugat pe Nelu Tătaru să fie consilier onorific

În acest context, premierul a adus în discuție apelul adresat fostului ministru Tătaru, despre care se știe că a fost la șefia MS în perioada pandemiei COVID, în timpul Guvernului Orban. ”L-am rugat pe domnul Nelu Tătaru să fie consilier onorific, ca să preia şi să meargă să gestioneze această situaţie”, a precizat Cîţu, la finele unui eveniment prilejuit de inaugurarea Palatului de Justiţie, la care a fost prezent, în județul Prahova.

Declarațiile lui Florin Cîțu au venit la doar câteva ore, practic, de când s-a aflat că președintele Iohannis a semnat decretul prin care s-a luat act de demisia Ioanei Mihailă din postura de ministru al Sănătății, dar și pe cel prin care Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a fost desemnat interimar în fruntea MS.

Decizia miniștrilor USR PLUS de a părăsi Guvernul Cîțu a venit pe fondul nemulțumirilor apărute la nivelul acestei formațiuni politice, inclusiv după revocarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției. Cei de la USR PLUS au anunțat în mai multe rânduri, pe fondul acestei crize politice apărute, că îl vor plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria.

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger